Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy ubolewam bo mam navi busines a brak bluetooth.W bagazniku nie mam modułu. Chciałbym sobie sprawić ten gadżet jakże potrzebny.Dzwoniłem do zakładu to powiedzieli że za moduł podłaczenie itp wyjdzie 1500 zł.Ja chętnie sam bym kupił moduł...Wiem że potrzebuje moduł wiązke i antene...Jaki moduł mam kupić? Wytłumaczcie laikowi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego tylko ja mam navi

Moduł Mulf2 ? Antenę? Mikrofon ?

Sprawdź na schemacie co i gdzie jest podłączone. Będziesz wszystko wiedział czego Ci będzie potrzeba.

...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dołączę do tematu mam niby bloetooth w swoim ale nie aktywny jak dziś odkręcałem mulf to zauważyłem że kabel światłowodu jest zapętlony a w molf brak wtyczki, czy to oznacza że mam pominięty ten moduł ?
Opublikowano

A ja ponawiam pytanie...Czy znajdzie się ktoś w poznaniu kto doposaży moja 1 w bluetotth i usb?

W bagażniku nie mam modułu więc trzeba by go kupić i wiązkę do Idriva gdyż mam navi business

Opublikowano
Wiązkę do idrive możesz zrobić sobie sam, chyba ze nie chcesz i się zapierasz „ręcyma i nogyma” dodajesz tylko 4 przewody które mostkujesz z kablami dochodzącymi do radia :) Co do samego modułu szukaj najlepiej Mulfa/comboxa z wiązką bo przeważnie to jest tak, że moduł kupisz za załóżmy 150 a ktoś kto doposaza ci furę krzyknie za wiązkę 600 :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
No mi krzykneli 1500 za wszystko. Kupiłbym modół tylko nie wiem jaki?

Są na allero MULF oraz MULF2 .Nie wiem czym one się różnią.

Jak tyle powiedzieli to im oddaj aby zalozyli, to jest dobra cena. To nie jest retrofit dla laika. Umiesz kodowac? Masz sprzet do tego? Jakas wiedze na temat ncs? Winkfp?

Edytowane przez kkx5
Opublikowano

Owszem znalazłem poradnik by wymienić radio na profesional.

Jak mam to zrobić skoro mam nawiację? Może się jej pozbyć ?

P.S Ogarniam podstawy ncs. A pozatym by zakodować wystarczy na zlot podlecieć, Kolego troche zrozumienia.Sam wolałbyś wydać 500 czy 1500?

Opublikowano
Więc okazało się że oprócz modułu mulf 2 który służy tylko i wyłącznie do usb trzeba też zakupić moduł pcm który podobnpo jest od telefonu....Masakra