Skocz do zawartości

Problem z pompa. Tylko jaka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. kupilem ostatnio BMW 525 TDS e34 1994r. Pojezdzilem jeden dzien i przestal jezdzic. Tzn nie podaje paliwa. Najpierw zaczal przerywac na wysokich obrotach, slabnac a pozniej zgasl, stanal i nie chce odpalic. Powiedzcie mi teraz czy to ta pompka elektryczna w baku padla czy pompa wtryskowa ? Ja nie wiem jak tam jest. Czy pompa wtryskowa tak latwo morze sie uszkodzic ? Dzieki

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
... ja bym zaczął od spr. przekaźnika , potem pompa paliwa , jak chodzi to od jej wydajności przed i za filtrem paliwa a dopiero dobierałbym się do p. wtryskowej .
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Mam mniej niz 20 litrow. Moze jest z 10, nawet nie. Sprawdze przekaznik, ale czy po wyjeciu pompy ze zbiornika moge ja jakos sprawdzic, podlaczyc pod nia prad ? Raczej watpie zeby to byl przekaznik bo auto juz pod sam koniec mialo problemy z moca, na wysokich obrotach podczas jazdy slablo. Pozniej zgaslo i juz nie chcialo odpalic. Mechanik powiedzial bez zadnego sprawdzania, ze to pompa, bo wyjal filtr paliwa i powiedzial, ze jest suchy.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
zalaj powyzej 20 litrow, pompa wzbiorniku tloczy tylko ponizej, wiec jezeli masz sprawna pompa wtryskowa to odpali.

... coś dzwoniło tylko nie w tym kościele :mrgreen:

pompa ciągnie paliwo ze zbiornika do jego konca albo swojego ... / jakieś resztki tam zostaną /

a te 20litrów ? tu chodzi tylko oto że ciągłe jeżdzenie na rezerwie pogarsza " chłodzenie" pompy , jak ciągle ma tylko opary w baku to pada ale 20 litrów w baku to jeszcze sporo a dla diesla to grubo ponad 200 km

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
to jest kolego pompa wspomagajaca, zaczyna swoja praca w TDS od stanu okolo 20 litrow, a nie jak w benzynie caly czas. ozywiscie od 20 litrow do zera.