Skocz do zawartości

do czego służy suwak

corso

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie - -pytanie takie - w swoich F10 zawsze zastanawiałem się do czego służy suwak , przełącznik nad klapką zamykającą popielniczki względnie uchwytów napojów tak na wysokości środka panela klimatyzacji? nigdzie nie spotkałem opisu a tam coś jest. - dla uszczególnienia - kiedy nie zamkniemy do końca tej klapki -wkladamy palce w szczelinę i w górnej części od spodu wyczuwalny suwak.

• Zasłużeni forumowicze

to samo miałem w poprzedniej , więc to raczej fabryczne - przesuwam z prawej na lewą i nie zauważam żadnej zmiany - wiem że to bzdura ale z ciekawości podjąłem ten temat bo po prostu nie wiem do czego to służy - może do demontażu któregoś z elementów ? ale jak dla mnie zbyt luźno to się przesuwa

Coś tam jest rzeczywiście, bo z ciekawości sobie sprawdziłem. Swoją drogą, że też wpadłeś na pomysł żeby łapska tam pchać :twisted:

Tak to nikt by nie wiedział, że coś tam jest, a zaraz się okaże, że Musk walczy z Google od dekady nad bez załogowymi pojazdami, a w F10 od 2010 jest możliwości włączenia pełnej autonomii jazdy tym suwaczkiem :lol:

Rzeczywiście jest jakiś luźny element, który leciutko chodzi na bok po jakieś 0,5-1,0 cm. W dodatku wydaje mi się, że jakby był lekko natłuszczony.

Zastanawiałem się czy czasem nie jest to jakaś blokada żeby można było po jej przesunięciu wyciagnąć cupholder, ale nie znalazłem żadnej sugestii w tym kierunku na newtis. Poza tym jakoś strasznie "luźne" to chodzi żeby miało coś blokować, ani żadnego kliknięcia ani nic.

Sądzę, że bez demontazu nie dowiemy się po co to i do czego, albo prościej będzie zaangażować Krzysia R.tkowskiego :twisted:

Do - Luk_byd

mógłbyś rozwinąć swoją odpowiedź..? co taki suwak miałby mieć wspólnego z tak ważnym modułem, zwłaszcza, że nie jest niczym nie zabezpieczony i nie nie informuje kierującego o wył/lub włączeniu o jakimkolwiek module odpowiadającym za jego bezpieczeństwo ?

A mi właśnie nie otwiera się ta mała klapka (popielniczka) aż poszedłem poszukać ten suwak i sprawdzić czy popielniczka się otworzy po przesunięciu suwaka :) - nie otworzyła się nadal jest zablokowana i nie mogę jej otworzyć :(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Może się zastanów co piszesz i nie wiem dlaczego starasz się mnie obrazić.

Nie wiem do czego pijesz bo ani nie poparłem teorii luk_byd (z resztą on nie napisał, że ten suwak to czujnik tylko napisał, że tam jest czujnik w tym miejscu), ani nie biore tego suwaczka na poważnie, mam go gdzieś, po prostu. Wręcz jaja sobie robiłem bawiac sie w poszukiwania tego nader ważnego elementu, gdzie już w pierwszy poście zdziwłem się, że pytający w ogóle go namierzył w aucie.

I wyjaśnie Ci że o zaangażowaniu R.tkowskiego też pisałem z ironią - bo chyba u siebie musisz poszukać ograniczeć, skoro nie potrafisz tej ironi wyczuć.

Wypadałoby odnosić się chociaż z minimalnym szacunkiem do pozostałych użytkowników na forum, z resztą tak jak i w życiu codziennym. Ale widzę magia teoretycznie anonimowego świata internetu działa.

• Zasłużeni forumowicze
Może się zastanów co piszesz i nie wiem dlaczego starasz się mnie obrazić.

Nie wiem do czego pijesz bo ani nie poparłem teorii luk_byd (z resztą on nie napisał, że ten suwak to czujnik tylko napisał, że tam jest czujnik w tym miejscu), ani nie biore tego suwaczka na poważnie, mam go gdzieś, po prostu. Wręcz jaja sobie robiłem bawiac sie w poszukiwania tego nader ważnego elementu, gdzie już w pierwszy poście zdziwłem się, że pytający w ogóle go namierzył w aucie.

I wyjaśnie Ci że o zaangażowaniu R.tkowskiego też pisałem z ironią - bo chyba u siebie musisz poszukać ograniczeć, skoro nie potrafisz tej ironi wyczuć.

Wypadałoby odnosić się chociaż z minimalnym szacunkiem do pozostałych użytkowników na forum, z resztą tak jak i w życiu codziennym. Ale widzę magia teoretycznie anonimowego świata internetu działa.

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Ludzie - gdzie wy te paluchy tam pchacie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Może to jakaś taka blokadka aby przy zdejmowaniu konsoli to przesunąć żeby odseparować "popiołkę" od konsoli? I swego rodzaju dodatkowy punkt podparcia aby konsola nie latała / nie uginała się zbyt mocno?

Pzdr.