Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Mam problem. Mianowicie wymienilem wszystkie glosniki ze standardu na logic 7 i dolozylem tube wraz ze wzmacniaczem. Sygnal do wzmacniacza poprowadzilem od sub pod fotelami. Od wzmacniacza poscilem spowrotem kable do glosnikow pod siedzeniami i mam problem poniewaz glosniki pod siedzeniami nie chca grac na lowpass a tuba w bagazniku gra bdb. Wzmacniacz to hertz ep4. Na highpasie graja ale przeciez nie od tego sa sub. Wie ktos moze gdzie lezy przyczyna?
Opublikowano

Sygnał do wzmacniacza trzeba było wziąść bezposednio od radia.

Btw jeśli zmieniałeś nagłośnienie to dlaczego nie dołożyłeś seryjnego wzmacniacza? Przecież same głośniki nie zagrają dużo lepieij.

Opublikowano
Nie dolozylem seryjnego wzmacniacza poniewaz byl zbyt drogi i zalezali mi rowniez na tubie w bagazniku a wzmacniacz hertza mialem z poprzednuego auta. Jaka roznica jest miedzy pociagnieciem sygnalu bezpośrednio z radia? I tak musialbym podlaczyc sie pod ktoras koncowke bo nie mam wyjscia rca w fabrycznym radiu.
Opublikowano

Kolego na alledrogo jest pare przejscówek. Poszukaj. Sama zmiana głośników nic nie dała bo radio nie ma odpowiedniej mocy.

Ja też podłączałem tube monoblocka wraz z Rockford P3 podłączałem. Miejsca w bagażniku jak na lekarstwo bo mam cabrio. NIe kombinuj .Kup przejscówkę i podłaczaj. Sterowanie wziąłem z zapalniczki bo nie mogłem znaleśc po włożeniu kluczyka.

Opublikowano
Jaka przejsciowke? Mozesz link wkleic? Wszystko gea ladnie tylko glosniki pod fotelami nie chca wspoloracowac ze wzmacniaczem na lowpass.
Opublikowano
Ja mam kolego podłączone normalnie. Basy w radiu mam minimum tak samo na wzmacniaczu. Glosniki pod siedzeniami odciazysz zdejmując bas w ustawieniach radia.
Opublikowano
Podlaczylem bezposrednio z radia i faktycznie gra lepuej niz przez wzmacniacz. Mam jeszcze jedno pytanie. Zmienilem radio z busines na professional i głośniki na logic7. Czy moge teraz podlaczyc do tego fabryczny wzmacniacz hi fi? Samo radio nie wyrabia z taka iloscia glosnikow.
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wywaliłem z bagażnika tubę i podłączyłem pod wzmacniacz Hertza hp4 subwoofery pod siedzeniami. Gra że aż miło. Pytanie moje czy przekodowanie może jeszcze poprawić coś czy już lepiej tak zostawić.? Teraz mam stereo a sygnał do wzmacniacza jest spod siedzeń przez konwenter rca.