Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć,

idzie jakoś zrobić korektę natężenia dźwięku pomiędzy urządzeniami? t.j. pomiędzy np. radiem a telefonem (via bluetooth). Wkurza mnie gdy przełączam to albo BT jest bardzo cichy albo radio za głośne...

druga sprawa to jak wyłączyć automatyczne włączanie sie Spotify, gdy przełączam na telefon przez BT. w F34 włączał mi się automatycznie TuneIt, a w serii G włącza się ten Spotify, choć niezależnie jest w menu, bezpośrednio...

Opublikowano
W F10 to jest to tak, że podczas połączenia głosowego poprzez bluetooth (a więc jak rozmawiasz) możesz wejść w ustawienia dźwięku i wtedy masz możłiwosć zmiany głośności i mikrofonu. Wtedy sie ustawia te opcje. A również podczas rozmowy możesz sobie ustawić poziom głośności pokrętłem na panelu i ten poziom zostanie zachowany do następnego połączenia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ostatnio odkryłem właśnie jak zgłośnić dźwięk dzwonka w głośnikach przy połączeniu przychodzącym.

Od jakiegoś czasu dzwonił mi sam telefon, nie było sygnału w głośnikach.

Odkryłem, że można to ustawić pokrętłem głośności podczas dzwonienia telefonu (nie z telefonu).

Zacząłem też próby regulacji podczas transmisji dźwięku przez BT, ale podróż mi się skończyła.... :oops: :oops:

Opublikowano
Najlepiej poprosić żonę, kochankę, dziecko, znajomego itp. żeby zadzwonil do Ciebie bądź do niego zadzwonić w celach testów, żeby sobie to poustawiać i tyle. Wiadomo, że rozmawiając służbowo nie będzie się mówić rozmówcy, żeby powiedział czy lepiej tak czy tak, bo zmieniasz ustawienia mikrofonu itp.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

stawiam na kochankę :)

a poważnie - ustawienie siły głosu/mikrofonu podczas połączenia telefonicznego jest możliwe - jest nawet menu (z info że aktywne podczas połączenia) tyle że to nie ma nic wspólnego z siłą audio streamingu przez BT (to 2 różne pozycje, standardy BT)

a przy okazji - jak podgłośnić dźwięk kierunkowskazów? w ogóle ich nie słyszę...

Opublikowano
...

a przy okazji - jak podgłośnić dźwięk kierunkowskazów? w ogóle ich nie słyszę...

przesiąść się do poloneza :twisted:

Z tym bluetooth masz rację. Zobaczyłem, ze piszesz o telefonie i z automatu potraktowałem temat, że chodzi Ci o rozmowy telefoniczne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego należałoby się raczej cieszyć. Szkoda tylko, że w G30 popsuli to co było fajne w F10, czyli ciche włączanie kierunkowskazów. W G30 wajha kierunkowskazów przy powrocie kierownicy strzela jak w Trabancie. To jest dopiero dramat.

Opublikowano
A ja mam przy okazji inne pytanie: jak uruchomić wyciszanie automatyczne audio przy załączaniu wstecznego biegu (podczas cofania)?