Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, prawdopodobnie padł mi moduł LCM (cały czas świeci prawe światło drogowe) czy ma ktoś może namiar na jakiegoś elektronika, który naprawia moduły z Małopolski ew. Śląska? Pozdrawiam
Opublikowano

Kolego jesteś pewien że padł Ci LCM ? mówię z pamięci więc moge sie mylic ale tam po drodze jest chyba jescze moduł przekaźnikowy LWR i prędzej to on padł

jak coś to chyba mam jeszce LWRa i jestem z małopolski

Opublikowano
Jeśli się nie mylę to LWR współpracuje z ksenonami, których nie posiadam. Z informacji pozyskanych w internecie padł właśnie LCM.
Opublikowano
Jeśli się nie mylę to LWR współpracuje z ksenonami, których nie posiadam. Z informacji pozyskanych w internecie padł właśnie LCM.

Masz rację winny jest LCM a dokładnie jeden z tranzystorów,który "puszcza" prąd non stop. Naprawiałem swój ładnych parę lat temu i powiem Ci,że wystarczy jak pójdziesz z tym do gościa co naprawia TV i RTV, ewentualnie sklepik modelarsko-elektroniczny. Tu masz potrzebny tranzystor do wymiany --> https://north.pl/karta/bts425l1-tranzystor-,735-ZZ-0193.html

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Patrząc po cenach używek które zaczynają się od 50zl, odrazu kupiłbym używany. Tranzystor zamówił za grosze od majfrendów i za miesiąc naprawił swój sterownik a używkę wystawił.
Opublikowano

Zamówiłem używany moduł. W międzyczasie wymienię uszkodzony tranzystor i będę miał moduł w zapasie jeśli w nowym (używanym) padnie to samo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Można i tak, tylko ten nowy zakoduj pod swoje auto,bo na 100% będziesz miał "kropkę" na zegarach(niezgodność VINu i przebiegu) i nie jestem pewien czy czasem "jakieś" światła mogą nie działać
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.