Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posoadam bmw e90 2010r 2.0 w benzynie, od jakiegos czasu z wydechu kopci mi na biało.

Nie pobiera mi oleju ani płynu chłodniczego, silnik czysty bez przecieków.

Dodam że był okres kiedy obroty na biegu jałowym "falowały" a auto podczas redukcji bądź zatrzymania sie np na światłach gasło samo od siebie.

Wyskoczył mi też check związany z sondą lambda jednak po wizycie u mechanika zniknął, nie nie został usunięty z pamięci.

Aktualnie mechanik twierdzi że tak jakby podczas jazdy zamykają się zawory przez co auto raz traci moc raz ją zyskuje, raz gaśnie raz nie. Poleca wgranie nowego oprpgramowania sterującego, a jeśli to nie pomoże to remont głowicy, sam znam się na tym jak na balecie dlatego chce zapytać was co o tym myślicie?

Może ktoś miał tako sam problem, albo wie jak się z tym uporać ?

Opublikowano

od jakiegos czasu z wydechu kopci mi na biało.

Nie pobiera mi oleju ani płynu chłodniczego, silnik czysty bez przecieków.

Aktualnie mechanik twierdzi że tak jakby podczas jazdy zamykają się zawory przez co auto raz traci moc raz ją zyskuje, raz gaśnie raz nie.

Druga część: na jakiej podstawie tak twierdzi? Co mu pokazuje komputerek? Jakie błędy?

Zaworami steruje valvetronik, czy ma jakieś błędy z niego w pamięci?

Pierwsza część: jak kopci to coś musi spalać :) Albo płyn albo... para wodna dzięki jesiennej pogodzie?

za mało danych, za dużo dziwnych objawów... podjedź do kogoś kto ma pojęcie o benzynach z valvetronikiem...

R6 + V4 = :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dodam że był okres kiedy obroty na biegu jałowym "falowały" a auto podczas redukcji bądź zatrzymania sie np na światłach gasło samo od siebie.

Tak było u mnie jak do wymiany była odma, a kopcił na biało jak lały wtryskiwacze.

Sprawdź na wolnych obrotach czy potrafisz odkręcić korek oleju.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.