Skocz do zawartości

[E46 330d 2000r] Uszkodzony wahacz/sworzeń (filmik)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem, dwa miesiące temu miałem wymieniany wahacz (febi bilstein) i teraz taka sytuacja że byłem u swojego mechanika, tak o skontrolować zawieszenie i on mi mówi że mam do wymiany sworzeń zewnętrzny (czyli cały wahacz bo sworznie niewymienne). Pojechałem na stację diagnostyczną żeby zobaczyli czy coś jeszcze ewentualnie mam do wymiany, bo wiadomo po wymianie wahacza zbieżność itd żeby nie robi dwa razy i mówią mi że wszystko jest dobrze nic nie ma do robienia (nawet ten sworzeń/wahacz) zgłupiałem, pojechałem na jeszcze jedną stację diagnostyczną i znów to samo wszystko super nic nie trzeba robić i dzwonię do tego mojego mechanika mówię mu o co chodzi on do mnie żebym podjechał i sobie sam zobaczę. Podnieśli mi auto no i rusza kołem prawo/lewo (dłonie "na za piętnaście trzecia") i efekt taki że coś chodzi tylko za bardzo się nie znam i nagrałem filmik zamieszczam poniżej ja już nie wiem czy faktycznie do wymiany czy nie bo jak go wyjmę dam na reklamację to muszę wrzucić drugi a jak się okaże że ten dobry to zostanę z jednym dodatkowym wahaczem do niczego mi nie potrzebnym i 400 zł w plecy proszę o pomoc :)

https://www.youtube.com/watch?v=dq0ntCeDJw8&feature=youtu.be

A tak w skrócie to pytanie czy jest to rozwalone/wywalone (trzeba wymieniać/reklamować) czy nie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mechanik nie pokazał drugiej strony dla porównania? :roll: to, że na skp nie widzą luzu to mnie nie dziwi..zapamiętaj sobie, że febi jako element zawieszenia nie nadaje się do niczego. W przypadku e46 meyle hd lub lemforder, wszystko inne to szkoda kasy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.