Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie, słuchajcie mam taki problem ze swoją E61 3.0 231km. otóż z prawej strony w komorze silnika po nagrzaniu wydobywa mi się biały dym, jego woń przypomina przepalony olej. Ostatnim czasem wymieniłem odem. Czy moze byc to wadliwa odma? może jakieś podpowiedzi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak mowa o faktycznie prawej stronie (czyli przy prawej podłużnicy) to pewnie uszczelka pokrywy zaworów puściła i olej spływa na kolektory wydechowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ale np wczoraj po przejechaniu 10 km dym z pod pokrywy. Później auto ostyglo i zrobiłem 150 km i nic. Wychodzi tak jakby co ileś km
Opublikowano
maniek21112 dobrze radzi. sprawdź też gniazda wtrysków czy tam nie gromadzi się olej,u mnie uszczelka puszczała na zewnątrz,ale też w środku te małe do gniazd.wymieniłem parę dni temu uszczelkę i podkładki pod wtryskami.jest teraz sucho i nic nie czuć.wcześniej myślałem,że to z dpf coś się rypie i próbuje się cały czas wypalać.po przejechaniu większej trasy nie było czuć,bo to co naciekło na kolektor spalało się na bieżąco i wietrzało,aż znowu coś się tam zebrało.posprawdzaj to bo się spalisz
Opublikowano
Gniazda suche, autem zrobiłem około 300 km po mieście i na razie zero objawów. Pojezdze kilka dni jeszcze i zobaczymy. A powiedz mi odma założona nowa na pewno nic tego nie będzie miała?? Jakaś wadliwa itp.
Opublikowano
Dzisiaj jeden raz też pokazał się dym. Mam wrażenie że tak jakby się coś wypaalalo.... dym gdzieś z dołu silnika po stronie pasażera
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uszczelka pokrywy zaworów lub pęknięta sama pokrywa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.