Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

od jakiegoś czasu moje BMW przestało włączać światła powitalne ( czasem zapalało je na ułamek sekundy i gasiło) oraz po każdym odpaleniu silnika resetowało datę, godzinę i wyświetlało informację o słabym stanie akumulatora

(lampki boczne pod klamkami działają normalnie) . Problem pojawiał się głównie gdy temperatury spadały poniżej 5 stopni. Zdecydowałem się na wymianę akumulatora, pomimo faktu, że samochód zawsze odpalał bez problemu.

Wymieniłem akumulator z Banner-a Agm Start - Stop 12V/105Ah na Banner-a Agm 92Ah.

Po wymianie, BMW zachowuje się tak samo jak przed, gdy podłączam prostownik wskazuje on na 100% naładowanie akumulatora, a komputer pokładowy wyświetla informację o zbyt niskim stanie naładowania akumulatora i wszystko odłącza.

Na forum przeczytałem parę postów odnośnie odpowiedniej adaptacji akumulatora więc pojechałem z tym problemem do mechanika zajmującego się BMW. Mechanik jasno stwierdził, że w swojej długiej karierze nigdy nie spotkał się z podobnym problemem. Uważa, że powinienem przyjechać oraz zostawić auto na parę dni w celu ustalenia przyczyny "awarii", która według niego nie dotyczy stanu akumulatora. Czy miał ktoś może podobny problem i mógłby mi pomóc?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.