Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie - szukałem tematu na forum ale satysfakcjonującej odpowiedzi nie znalazłem:

Mianowicie mam obniżony samochód i dość już mocno wyeksploatowane nerwy na skutek krawężników, dziur, studzienek i głębokich kolein, których nie brakuje na tragicznych warszawskich drogach. Postanowiłem więc podnieśc auto do poziomu fabrycznego - tak by jeździć bez stresu i bez ciągłego przycierania o elementy przyrody nieożywionej. Moje auto to 525i 24V z automatem 04/91 - czy pasują do niego sprężyny z 520 z manualną skrzynią biegów? Któryś z oświeconych sprzedających na allegro przekonywał mnie, że do e34 montowane były dwa rodzaje sprężyn - do wersji benzynowych i do diesli. Ale, ze pozbyłem się już zaufania do sprzedających:) - zapytuję Was - jak to jest?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sorry, ze moze nie rozwieje Twoich watpliwosci, ale np. e39 530d istnieje roznica w sprezynach do manuala i automatu, wiec w przypadku e34 mysle, ze rozroznienie benzyna i ciezszy diesel moze byc rowniez

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Witam!Osobiście uważam że spreżyny będą pasować od 520E34 do 525 E34poniewaz miałem 525 24v naprawiałem zawieszenie wachacze końcówki amorki wszystko kupiłem od modelu 520E34 .Karoseria jest taka sama jedynie silnik od 525 24v ma wieksza wage i tu moga byc troche wzmocnione spreżyny .Najlepiej sprawdzić w katalogu z czesciami do BMW.