Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

Ktoś oglądał, jakieś sugestie? Mam spory kawał, dlatego wolę zapytać niż się "przejechać". Wiem tyle że to N47 (więc należy zwrócić uwagę na rozrząd) i oczywiście standardowo jak to u handlarzy rok produkcji podkoloryzowany na 2013 (po VIN 2012), przebieg się zgadza (Szwecję łatwo sprawdzić)...

Ewentualnie może ktoś mieszka blisko i mógłby rzucić okiem - zrewanżuje się kasą na butelczynę % ;-)

Z góry dzięki za wszystkie sugestie.

F30 320d 163 KM (Efficient Dynamics)

WBA3E11000F298384

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-lanscar-model-2013-2-0tdi-idrivexenonpdc-ID6CBCW7.html#0ae8426df0

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S2PAA RADSCHRAUBENSICHERUNG Zabezpieczenie śrub kół

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S258A BEREIFUNG MIT NOTLAUFEIGENSCHAFTEN Ogumienie zdatne do jazdy po uszkodzeniu

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Armrest front, retractable

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S5DAA BEIFAHRERAIRBAG-DEAKTIVIERUNG Dezaktywacja poduszki powietrznej pasaż.

S5DCA FONDKOPFSTUETZEN KLAPPBAR Zagłówki w siedzeniu tylnym składane

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC), HINTEN Park Distance Control z tyłu (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S575A ZUSAETZLICHE 12-V-STECKDOSE Dodatkowe gniazda 12V

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

S6NKA ANBINDUNG BLUETOOTH- UND USB-GERAET Podłączenie urządzenia Bluetooth i USB

S6S4A SPRACHVERSION SCHWEDISCH Szwedzka wersja językowa

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S8KAA OELWARTUNGSINT. 30.000KM/24MONATE Dummy-SALAPA

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SMA FAHRGESTELLNUMMER,V.AUSSEN SICHTBAR Numer podwozia widoczny od zewnątrz

S8TGA DIEBSTAHLSICHERUNG Zabezpieczenie antykradzieżowe

S8V2A HINWEISSCHILD NCAP NIED/DEAN/SCHWED Tabliczka informacyjna

S842A KALTLAND-AUSFUEHRUNG Wersja dla zimnych krajów

S885A SCHWEDISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, szwedzki

S2ATA 16"LM RAEDER STREAMLINE 306 Obr. BMW, st. le. Streamline 306

S4CGA INT.LEISTEN SATINSILBER MATT Listwy wewnętrzne "satin-silber" matowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano
Cena niska bo to manual, przemyśl dwa razy manual w dieslu za 50k...

Wiem że to może dziwny konfig, ale prawdę mówiąc szukałem Manuala. Jakoś nigdy nie miałem okazji pojeździć dłużej automatem bo z pewnością bym się przekonał :D

• Moderatorzy
Opublikowano

Manual w tym aucie to potrójna kara

- beznadziejna praca, wibrujący drążek, ciagle wachlowanie z 1 na 2 w mieście

- wyższa awaryjność i koszty niż automat zf8

- totalnie nie sprzedawalny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już teraz cena niska z racji konfiguracji auta. Później duży problem przy sprzedaży.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
A ja bym się chętnie na manual zamienił.

No więc właśnie mi też pasuje manual. Żona ma od roku F31 318d w manualu i jeździ się przyjemnie i żadnych wibracji nie zauważyłem (co prawda nie jeździłem automatem), oczywiście szatan to to nie jest, ale jak dla niej to i tak przyszybki :D

Opublikowano
Wisi już gdzieś od roku. Było chyba 49900 na początku.

Nie wiem z czego wynikają te obniżki czy ze stanu czy z tego co mówią przedmówcy

Przemo25 Dzięki za info, ale czy jesteś pewien że to ta? Bo kurde, jeżeli wisi rok to z całą pewnością nawet nie ma sensu jechać jej oglądać... Myślę że musi to być niezła mina bo po takim czasie to nawet pomimo skrzyni manualnej ktoś by ją wziął.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic nadzwyczajnego, że w manualu tyle stoi, co ten model ma tak dobrego poza skrzynią automatyczną? Pewnie dla wielu obsługę multimediów i racja a co poza tym? Dla mnie ta skrzynia automatyczna to jedyny argument do kupna tego modelu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nic nadzwyczajnego, że w manualu tyle stoi, co ten model ma tak dobrego poza skrzynią automatyczną? Pewnie dla wielu obsługę multimediów i racja a co poza tym? Dla mnie ta skrzynia automatyczna to jedyny argument do kupna tego modelu.

Dla Ciebie każda nowsza bmw jak e46 nie ma nic dobrego ,staje się to nudne.

Opublikowano

Nie wiem z czego wynikają te obniżki czy ze stanu czy z tego co mówią przedmówcy

Przemo25 Dzięki za info, ale czy jesteś pewien że to ta? Bo kurde, jeżeli wisi rok to z całą pewnością nawet nie ma sensu jechać jej oglądać... Myślę że musi to być niezła mina bo po takim czasie to nawet pomimo skrzyni manualnej ktoś by ją wziął.

Na pewno stoi bardzo długo. Może rok, może mniej

Opublikowano

Na pewno stoi bardzo długo. Może rok, może mniej

OK, Przemo25 Dzięki wielkie!!!

W takim razie odpuszczam go, bo czuje że bym się tylko przejechał (a mam ponad 300 km, więc wcale nie mało).

Opublikowano

Stoi długo, a to może oznaczać, że cena była za wysoka, że kolor nie odpowiadał, że na forach napaliło się na nią z 10 kupców potencjalnych ale odpuścili po komentarzach życzliwych.

To, że długo stoi może oznaczać także że sprzedający jest zdesperowany i odda ją taniej byłe uwolnić kapitał. Ja bym tak szybko nie odpuszczał :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież każdy może mieć swoje zdanie, Ty masz inne to Twoja sprawa. Przykład? Sprawdzane F01 z 2009 z przebiegiem 120 tys. km (autentyczny, potwierdzony bogatą historią, ponieważ to n63): uchwyt do zamykania drzwi kierowcy rozpada się i lepi jak słynny element na drzwiach pasażera w e90 tylko tu jest raczej zintegrowany z boczkiem (nie sprawdzałem), przetarta skóra na środku deski rozdzielczej (tu musiał ktoś mocować jakieś cudo), klejące się i rozpadające przyciski na kierownicy oraz przetarte w większości przyciski do sterowania nawiewami, grzaniem tyłków itp., z tyłu też :duh: wg mnie to parodia. Chętnie usłyszę co przemawia za kupnem f30 320d z manualem? Bo chyba nie prowadzenie i jakość wnętrza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Przecież każdy może mieć swoje zdanie, Ty masz inne to Twoja sprawa. Przykład? Sprawdzane F01 z 2009 z przebiegiem 120 tys. km (autentyczny, potwierdzony bogatą historią, ponieważ to n63): uchwyt do zamykania drzwi kierowcy rozpada się i lepi jak słynny element na drzwiach pasażera w e90 tylko tu jest raczej zintegrowany z boczkiem (nie sprawdzałem), przetarta skóra na środku deski rozdzielczej (tu musiał ktoś mocować jakieś cudo), klejące się i rozpadające przyciski na kierownicy oraz przetarte w większości przyciski do sterowania nawiewami, grzaniem tyłków itp., z tyłu też :duh: wg mnie to parodia. Chętnie usłyszę co przemawia za kupnem f30 320d z manualem? Bo chyba nie prowadzenie i jakość wnętrza.

Radość z jazdy :lol:

A tak na serio pewnie budżet, dużo osób wychodzi z założenia, że lepiej mieć biedną F30 niż dopieszczoną E90

Opublikowano
Ale po co wogole to roztrząsać , kolega chce manula, to niech sobie kupi... chce bardziej opini dotyczącej tego egzemplarza, a nie rozprawy na temat wyższości automatu na manualem. Jedz, zobacz , jak ci się podoba to kup
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kto coś roztrząsa? Chce zrezygnować z auta, które długo nie może znaleźć nowego właściciela a przyczyną tego zapewne jest manualna skrzynia, choć trzeba to oczywiście zweryfikować na miejscu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Dokładnie maniek21112 , nie gniewaj się , ja tez tak uważam , ale to nie znaczy ze wszyscy maja takie podejście do tego jak my, osobiście miałem kilka f30 328i i 320d i dla mnie to porażka , ale niektórzy tak jak ktoś napisał , wola nowsze biedne jak starsze a dużo fajniejsze .