Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie jestem nowy tutaj nabyłem e61 2.0d i interesuje mnie jak działa ustawianie centralnego nawiewu w menu na wyświetlaczu bo tam jest ciepłe do góry na środku srednie a na dół zimne i jak bym nie przedstawił to przez środkowe nawiewy i te boczne leci chłodne powietrze a na szybę ciepłe i nie wiem czy to jest normalne czy coś się syplo
Opublikowano
Wg mnie dziala to w taki sposób, że zmienia się odchylenie temperatury nawiewu od wartości środkowej. Na zimę w zależności od temperatur zmieniam na czerowne kreski, jak bardzo zimno to na max. Latem, przy duzych upałach daje na max niebieskich kresek. Okresy przejsciowe wiosna i jesień, najczęsciej mam usatwiony środek, czyli neutralnie. Ja zauważam róznicę własnie przy skarjnych temoeraturach. Latem przy b. gorących dniach, jak mam na środku to klima powoli schładza, a jak na max niebieskich to szybko. I tak samo zimą z grzaniem.
Opublikowano
U mnie jak wejdę w menu są 3 kreseczki i od nich strzałki skierowane w ikonkę ludzika na fotelu u góry czerwona kreseczka ze strzałka do góry na środku biała że strzałka na wprost i na dole niebieska że strzałka ku dołowi i jak zaznaczam któraś z nich odpowiednio zmienia się kolor ludzika zgodnie z kolorem kreski i to ma tak być rozumiem, sprawdzałem dzisiaj te ustawienia i nie wyczulem zbytnio różnicy między nimi tylko tyle że na ręczny ustawieniu temp. 22° (bez auto) ciepłe leciało na szybę a srodkowymi chłodne i pytanie moje czy tak ma być i czy jest możliwość ustawienia żeby wszędzie leciało jednakowe powietrze