Skocz do zawartości

[Porównanie] X5 vs Seria 7 (e65)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj,

Właśnie przymierzam się do zmiany mojej e61 na coś innego.

Początkowo myślałem o Serii 7 (E65), jednak zaczyna mi chodzić po głowie także e70.

Jeśli jeździłeś oboma modelami i wiesz jakie są pomiędzy nimi różnice, wtedy daj koniecznie znać. ; )

Chciałbym dowiedzieć się:

a) Co tracę kupując e70 zamiast e65

b) Co zyskuję kupując e70 zamiast e65

Będę wdzięczny za komentarze.

Opublikowano

Tego nie porównasz.

E65 to limuzyna, wygodne komfortowe auto, idealne na długie trasy. Najlepsze wrazenia z tylnej kanapy :)

E70 - wysoki sav, dobrze się sprawdza na drodze "leśnej" (wysoki prześwit), ale jest nieodpowiednie do "szaleństw".

Bezpieczne auto.

Dobrze mieć oba :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Seria 7 też nie nadaje się do "szaleństw" :wink:

W tej galerii był taki watek poruszany, po co komu suv. Dużo ciekawych opinii.

X5 bardziej uniwersalne, mniej wygodne, oczywiście w porównaniu z serią 7, bo podróżujesz w komforcie mimo to. (subiektywne moje odczucia jakby co).

Jak bym jeździł tylko w naprawdę długie trasy, to seria 7, tak to X5.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Słyszałem, że E70 to taki sportowy SUV.

Jest wygodny, ale też dość twardy, bo postawili w nim na właściwości jezdne.

Czy ktoś może to potwierdzić?

Opublikowano

Potwierdzam. Bardziej sportowo niż komfortowo. Ale dzięki temu bardzo dobra kontrola nad tym co się dzieje z autem.

Zwróć uwagę, że E65 produkowano do 2008r, czyli mniej więcej do czasu kiedy rozpoczęto E70 (2007). Zatem wszystkie zalety i wady dwóch różnych etapów "życia" modelu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.