Skocz do zawartości

Niestandardowe Opony do e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wkrótce będę zmuszony kupić opony na zimę a później na okres letni bo moje BMW z niemiec ma opony z 2011. Chciałbym szerszego kapcia na tył bo straszni estetycznie mi się to podoba, na zimę jak i na lato najchętniej taki wariant. Jak mi się będzie jeździło przykładowo na 235 i 255 cały rok i czy można tak? Czy warto założyć fajne 17 calowe felgi na zimę? :duh: :mad2: Dodam, że głównie będę się poruszał po Warszawie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zimowe na Warszawę? :D Załóż sobie całoroczne. Sam się w to bawiłem latami, przy zakupie ostatnich zimówek do e39 byłem o krok od zakupu Crosclimate michelina - czyli lenie z homologacją na zimę, ale uznałem, że to ściema marketingowa i kupiłem zimówki bardzo dobre - goodyear ug6. Obecnie po przejeżdzeniu na tych michelinach całorocznych roku (w tym zimy po alpach) nie zamierzam bawić się w zimówki i letnie już więcej.
Opublikowano
Dzięki wielkie za radę, dzięki tobie oszczędzę pienionżki :oops: i zrobię tak jak mówisz. Jeszcze pytanie czy dobrze mi się będzie jeździli z profilem o 20 większym na tylnej osi :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Profilem? Chyba szerokością, bardzo dobrze, tak bmw przewidziało żeby tył był szerszy przy większych rozmiarach.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Prawda ^^ zielony jestem :oops: Z tego co mi Oponeo podaje całoroczne są tylko w jednym rozmiarze na 4 koła 235/40 w przypadku felg 18 calowych. :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli prawdłowo Ci podaje.

Żeby się bawić w różne szerokości wypadałoby założyć szersze felgi z tyłu, tak jak było fabrycznie w M5. Ewentualnie jak chcesz wypchnąć koła trochę to dystanse możesz założyć.