Skocz do zawartości

E90 320D brzęczenie

fuel1337

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Szukałem na forum rozwiązania problemu brzęczenia, ale wszystkie znalezione przyczyny nie pasowały. Brzęczy coś za kolumny kierowniczej w zakresie 1500-2000 obrotów, na każdym biegu. Najbardziej słychać, gdy schodzi z obrotów.

Jest to bmw e90 320D 177km z 08r. Nie jest to pokrywa silnika, obudowa filtra kabinowego, plastiki pod kierownicą, zegary - wszystko to zdemontowałem i brzęczenie było dalej. Czy macie jakiś pomysł, co mogę jeszcze sprawdzić ?

https://photos.app.goo.gl/omd3btcEvvRxRPyj6 -> link do nagrania brzęczenie :)

Z góry dzięki za podpowiedzi!

Pzdr.

G.

• Zasłużeni forumowicze

Mialem podobny problem w 320i, 1 mechanik powiedział mi vanosy...

Pojechałem do innego okazało się ze po między grodzią silnika a kabina poluzowała się jakaś blacha, skręcił jeszcze raz i od roku cisza ... usługa kosztowała mnie 0 €

Ciezko mi powiedzieć co dokładnie bo tak mi wytlumaczyl w serwisie w BMW w Holandii

• 2 miesiące temu...

Niestety po długiej walce nic nie znalazłem - auto było już w 2 warsztatach i też rozkładali ręce. Nie jest to nic od strony silnika. Gdy jest zimno blisko zera nic nie słychać, dopiero gdy się nagrzeje.

Mniej więcej zlokalizowałem, że nasila się dźwięk przy pedale hamulca link -> https://photos.app.goo.gl/DuBh7je4ydEa13qv8

ww. opcje sprawdziłem, niestety nic nie znalazłem, co by wydawało dźwięki... Gdy kiedyś znajdę przyczynę na pewno się podzielę, strasznie to irytuje *-*