Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam problem z e90 320d 163km 07 rok. Mianowicie odpale ja i wogole nie wkreca sie na obroty 1800 to jest max po wcisnieciu gazu do konca. Jak popuszcze gaz i nagle wcisne nim obroty spadna to wtedy podskakuja wyzej obroty ale wciaz jest zamulona. Po przejechaniu z 3-4minuty jak jej cisne na max to dopiero sie odblokowuje i wtedy wchodzi elegancko na obroty tak jak powinna turbina wtedy dziala elegancko, po zgaszeniu i odpaleniu rowniez. Jak natomiast znow dlyzszy postoj to sytuacja sie powtarza. Co to mize byc? Elektrozawor wymienialem, egr przeczyscilem, zastanawiam sie nad przeplywka czy moze cos innego? Juz brak mi sil do tej sztuki yh
Opublikowano
Diagnistyki mam dosc, byla podpinana chyba z 10x w ciagu ostatnich pieciu miesiecy i nadal nie zrobione, tzn. Jezeli chodzi o brak mocy czy cos to zadnych bledow nie pokazuje diagnostyka - nic. Natomiast problem kropki przy przebiegu, niemoznosci zresetowania serwisow itp. Takze co w w moim przypadku czyli gdy komputer nie pokazuje zadnych bledow?
Opublikowano

Kolega pisząc o diagnostyce nie mil na myśli sprawdzenia błędów tylko w momencie gdy występuje problem zrobić odczyty livedata czyli parametrów bierzących doładowanie, przepływomierz, korekcje wtryskiwaczy, ciśnienie na listwie wtryskowej itp.

Kiedyś miałem podobny problem w audi 2.0TDI okazało się ze klapy w kolektorze dolotowym się blokowały przez co auto nie mogło się wkręcić gdyż miało za mało powietrza, gdy się ruszyły było już ok.

Sprawdź działanie przepustnicy ona również może blokować przepływ powietrza.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Diagnistyki mam dosc

To sprzedaj samochód, nie będziemy tu z Ciebie wyciągać kawałek po kawałku co już wiesz i co robiłeś.

3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zwróć uwagę na sterowanie VTG w turbinie, bo może to być wina nastawnika lub samej geometrii

na początek po otwarciu auta zobacz czy nastawnik wykonuje pełny ruch góra-dół