Skocz do zawartości

Ksenony - światła mijania świecą nie tam gdzie trzeba.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zauważyłem taki problem*, że ksenony (światła mijania) jakby "opadły" i zamiast oświetlać kilkadziesiąt metrów drogi i znaki to ledwo widze snop na 6-8 m naprzód i niewiele więcej w prawy bok.

Jeździ się w trasie fatalnie bo nie oświetla znaków, drogi.

Czy ktoś miał podobny problem? Co by radził?

pozdrawiam

--

* nie wiem od kiedy występuje, gdyż sporadycznie latem jeździłem po zmroku

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano

Jak otworzysz maske to masz takie pokretla. jak nimi pokrecisz to sie podniosa. To sa do regulacji wysokosci i kata swiecenia. Ustawiaja poziom zero, reszte robi czujnik poziomowania. Jesli te pokretla nie dzialaja i czujesz luz, ze jak kjrecisz to nic sie nie dzieje, to masz do wymiany takie plastiki w srodku lampy, ktore reguluja wysokosci. Taki bialy plastik. Idzie go kupic w serwisie. Rysunek w linku:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DE11&mospid=47547&btnr=63_0685&hg=63&fg=05

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
właśnie samopoziomowanie. czy jak włączysz światła ruszają sie góra dół jeżeli nie to sprawdź prawy przedni wachacz czy ta wajcha nie spadła z regulatora
BMW sie nie psuje
Opublikowano

Samopoziomowanie raczej działa, bo po włączeniu świateł coś tam się ruszają.

Jutro pokręcę tymi pokrętłami i napiszę czy pomogło.

Wielkie dzięki za tak szybką i fachową poradę! :cool2:

pozdr

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano

Witam!

Regulacja zawsze będzie działać nawet jak samopoziomowanie jest zepsute,przy każdym zapaleniu świateł regulacja podnosi i opuszcza światła.

Pozdro!!!!!!

ps.

jesli wczesniej było wszystko ok to ewidentnie wskazuje na samopoziomowanie no chyba że połamały ci się plastiki od regulacji kosz w serwisie 60 zł szt