Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej! Mój buniu wywala mi check engine podczas jazdy ma LPG. Po przejechaniu jakichś 30 km od odpalenia silnika. Nie szarpie, ale gaśnie podczas cofania. Na benzynie nie ma takich problemów. Sonda lambda za katalizatorem wymieniona a ciagle pokazuje jej błąd. Ostatnio pokazał mi się błąd od pompy wody. Zamówiłam już te szczotki do niej. Będę diagnozować sondy czy nie są uszkodzone. Ktoś miał coś takiego?? Help :|
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przepraszam ale kody mi nic nie mowia, nie operuje nimi a nie mam czasu szukac co oznaczaja. Bledy poprosze, nie kody :D
Opublikowano
Cyfrowy sterownik silnika: sonda lambda 2 za katalizatorem, zestarzała; cyfrowy sterownik silnika, sonda lambda za katalizatorem, przestarzała; komunikacja ze sterownikiem niemożliwa; Cyfrowy Sterownik silnika, valvetronic, czujnik wałujednosrodowego, CAS: praca rozrusznika przy uruchamianiu silnika; Elektronika Junction Box: dodatkowa pompa wody
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok. Wiec tak, sadze iz walka z bledami sondy jest skazana na porazke. Najlepiej podjechac, wyslac ecu do firm co wykasuja ten blad z loga ecu. Blad vvt wskazuje na zabrudzenie/zalanie wtyczki czujnika valvetronic, czesto puszcza uszczelka w pokrywie zaworów, badz uszkodzenie tego czujnika. Blad jbe to wspomniana pompka obiegu wody, nie generuje check engine na desce, cas to blad nie odpalenia silnika.