Skocz do zawartości

E46 potrzebuję pomocy w aktywacji BC..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję pomocy w aktywacji BC w mojej buni E46 320D 1999r. Jest to wersja z klimatronikiem są te 4 kabelki w manetce założona manetka BC , lecz niestety nie mam pojęcia jak to aktywować robiłem to różnymi sposobami już a mianowicie tutaj jest tutorial i tym się sugerowałem , ale bez żadnych skutków wrzucam link czym się sugerowałem https://e46forum.pl/e46-aktywacja-bc-przez-ncs-8078 a teraz zapytanie jeszcze jedno od czego są te

KMB_E46.C01

KMB_E46.C02

KMB_E46.C03

KMB_E46.C04

O co dokładnie z tym chodzi bo tylko z KMB_E46.C04 mogę zczytać plik PSW_FSW.TRC żeby zobaczyć czy funkcja takowa jest aktywna , i pokazuje , że jest aktiv , ale druga sprawa to taka , że jak wejdę w NSC Dummy to pokazuje , że Board Computer nitcht_aktiv..... Czy jest ktoś kto byłby w stanie mi pomóc ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obstawiam, że masz źle skonfigurowany profil w ncs. Inne funkcje kodowałeś już ze skutkiem pozytywnym?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie próbowałem innych funkcji szczerze mówiąc , a co to znaczy źle skonfigurowany profil? Powiem jak to wygląda gdy chce już doprogramować funkcje licznik drzy tak jakby wskazówki chciały iść w dól , ale po tym się nic nie dzieje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest sporo filmów na youtube jak poprawnie skonfigurować profil, zacznij od tego, ponieważ tu zapewne jest problem. Ewentualnie spróbuj zakodować coś innego, np automatyczne zamykanie centralnego zamka po przekroczeniu jakiejś prędkości (moduł gm5) i wtedy wyjaśni się. Niby są takie gdzie nie da się zakodować bc ale nie spotkałem jeszcze takiego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Witam ponownie, temat został rozwiązany a mianowicie przeszukałem chyba wszystkie fora co można sprawdzić aby to działało okazało się , że uszkodzony był po prostu przycisk po podłączeniu drugiej manetki z przyciskiem wszystko hula jak należy dziękuję za podpowiedzi :) Temat do Zamknięcia

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hehe, dobre..wystarczyło zlutować złamany przewód. Zamieszałeś pisząc, że po zakodowaniu w ncs dummy widziałeś bc jako nieaktywne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL