Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Szukam BMW e92 w 2 litrowym dieslu i natknąłem się na to ogłoszenie:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-e92-m-pakiet-ID6Ctag2.html?fbclid=IwAR1tIr9e5N-LzW9mj0BqrU1Q1BNLeHabHnIDsvUvpNo2LeNRfmrFnZP0c4U

Rozkodowałem VIN za pośrednictwem jakiejś zagranicznej strony i wyszło mi wyposażenie jak poniżej.

Czy z tego wynika że auto ma dołożone zderzaki do M-pakietu? Dekory na pewno są pomalowane jakimś dziwnym tworem bo fabrycznie powinny być chyba jasne.

Czy podpowiecie czy warto zainteresować się tym autem, czy też może ktoś zwróci uwagę na coś niepokojącego?

Z góry dzięki i pozdrawiam!

S1CAA - SELECTION OF COP RELEVANT VEHICLES

S1CBA - CO2 PACKAGE

S1CCA - AUTO STARTSTOP FUNCTION

S1CDA - BRAKE ENERGY REGENERATION

S249A - MULTIFUNCTION F STEERING WHEEL

S2C6A - BMW LA WHEEL STAR SPOKE 189

S2PAA - WHEEL BOLT RETAINER

S428A - WARNING TRIANGLE AND FIRST AID KIT

S441A - SMOKER PACKAGE

S521A - RAIN SENSOR

S534A - AUTOMATIC AIR CONDITIONING

S540A - CRUISE CONTROL

S663A - RADIO BMW PROFESSIONAL

S694A - PROVISIONS FOR BMW 6 CD CHANGER

S710A - M LEATHER STEERING WHEEL

S854A - LANGUAGE VERSION FRENCH

S863A - RETAILER DIRECTORY EUROPE

S881A - ONBOARD VEHICLE LITERATURE FRENCH

S8S3A - AUTOMATIC LOCKING WHEN DRIVING OFF

S8SCA - TELEMATICS ACCESS REQUESTCOUNTRYSPEC

S8SPA - CONTROL UNIT COP

S4BZA - INTERIOR TRIM FINISHERS TITANIUM LIGHT

S502A - HEADLIGHT CLEANING SYSTEM

S520A - FOG LIGHTS

S522A - XENON LIGHT

S548A - KILOMETERCALIBRATED SPEEDOMETER

Opublikowano

To nie jest 2008 rok tylko wrzesień 2007.

M-Pak dokładany, listwy i tapicerka zmienione.

Auto z Francji - o ile ma to dla Ciebie znaczenie.

Vehicle Information

Type

Value

VIN WBAWD11040PW04559

Prod. Date 2007-09-19 -> w ogłoszeniu 2008

Type 320D OL (EUR)

Series E92 (3 Series)

Body Type COUPE

Steering Left Hand Drive

Engine N47

Displacement 2.00

Power 130kw / 177hp

Drive HECK

Transmission Manual

Colour BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Upholstery STOFF FLUIDANTHRAZIT (ALAT) -> zmieniona na skórę

Editions And Packages

S710A M Leather Steering Wheel -> i to by było na tyle z MPakietu

Comfort And Interior Equipment

S428A Warning Triangle And First Aid Kit

S441A Smoker Package

S4BZA Interior Trim Finishers Titanium Light -> zmienione lub pomalowane

Multimedia

S663A Radio BMW Professional

S694A Provisions For BMW 6 CD Changer

- Bavsound Speaker Upgrade Available

Driver Assistance And Lightning

S521A Rain Sensor

S534A Automatic Air Conditioning

S540A Cruise Control

S502A Headlight Cleaning System

S520A Fog Lights

S522A Xenon Light

S548A Kilometercalibrated Speedometer

Wheels And Drive

S249A Multifunction F Steering Wheel

S2C6A BMW LA Wheel Star Spoke 189

S2PAA Wheel Bolt Retainer

Environment And Safety

S854A Language Version French

S863A Retailer Directory Europe

S881A Onboard Vehicle Literature French

S8S3A Automatic Locking When Driving Off

S8SCA Telematics Access Requestcountryspec

S8SPA Control Unit COP

Other Equipment

S1CAA Selection Of COP Relevant Vehicles

S1CBA CO2 Package

S1CCA Auto Startstop Function

S1CDA Brake Energy Regeneration

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Listwy pomalowane.

Tapicerka zmieniona na skórę sport w manualu, bez podgrzewania. Zderzaki zmienione na m-pakiet. Kierownica jest zwykła sportowa, z blendą m-pakiet. Gałka zmiany biegów też zmieniona na m-pakiet. Do M-paka brakuje m.in. podsufitki, pewnie listw na progi, lewarka ręcznego. Szyby są przyciemnione folią.

Felgi to jakaś wariacja na temat styling 359 ale obok magnezu to raczej nawet nie leżało.

Brakuje zdjęcia spod maski i stanu kierownicy, boczków fotela kierowcy. Czy jakieś zdjęcia sprzed sprowadzenia są?

Type
Value
VIN	WBAWD11040PW04559
Prod. Date	2007-09-19
Type	320D OL (EUR)
Series	E92 (3 Series)
Body Type	COUPE
Steering	Left Hand Drive
Engine	N47
Displacement	2.00
Power	130kw / 177hp
Drive	HECK
Transmission	Manual
Colour	BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)
Upholstery	STOFF FLUIDANTHRAZIT (ALAT)

Editions And Packages
S710A	M Leather Steering Wheel

Comfort And Interior Equipment
S428A	Warning Triangle And First Aid Kit
S441A	Smoker Package
S4BZA	Interior Trim Finishers Titanium Light

Multimedia
S663A	Radio BMW Professional
S694A	Provisions For BMW 6 CD Changer

Driver Assistance And Lightning
S521A	Rain Sensor
S534A	Automatic Air Conditioning
S540A	Cruise Control
S502A	Headlight Cleaning System
S520A	Fog Lights
S522A	Xenon Light
S548A	Kilometercalibrated Speedometer

Wheels And Drive
S249A	Multifunction F Steering Wheel
S2C6A	BMW LA Wheel Star Spoke 189
S2PAA	Wheel Bolt Retainer

Environment And Safety
S854A	Language Version French
S863A	Retailer Directory Europe
S881A	Onboard Vehicle Literature French
S8S3A	Automatic Locking When Driving Off
S8SCA	Telematics Access Requestcountryspec
S8SPA	Control Unit COP

Other Equipment
S1CAA	Selection Of COP Relevant Vehicles
S1CBA	CO2 Package
S1CCA	Auto Startstop Function
S1CDA	Brake Energy Regeneration

3A0jS9b.png
Opublikowano

Dzięki Panowie!

Auto jest w Polsce od 2013r, więc do zdjęć sprzed sprowadzenia nie dotrę.

Oglądałem ją wczoraj i na pierwszy rzut oka wszystko fajnie, natomiast ma sporo drobnych mankamentów do

zrobienia, m. in. jakieś wgniotki, rysy, praktycznie dwa zderzaki do polakierowania, nie działają czujniki parkowania,

listwy pomalowane z zaciekami w strasznie prymitywny sposób, felgi strasznie obdarte, opony faktycznie nowe ale jakieś chińczyki,

wnętrze bagażnika w smarze. Dokładając jeszcze fakt że m-pakiet podokładany, raczej nie wróży zbyt dobrze. Cena do oddania to 30000, więc

zastanawiałem się nad nią poważnie ale jednak chyba odpuszczę.

• Moderatorzy
Opublikowano
Miernikiem badałeś? Jak bez zarzutu to to co podałeś to są same pierdoły, to auto ma swoje lata.
Opublikowano

Nie badałem. Dla Ciebie to pierdoły, a dla mnie fakty są takie:

- sprzedający napisał że jeździł autem 4 lata, a gdy zapytałem dlaczego ma świeże blachy napisał że on jeździ nim osobiście drugi rok,

ale kupił go od dobrego kumpla który jeździł nim 4 czy 5 lat, więc pozwolił sobie tak napisać. W rzeczywistości po sprawdzeniu

na historia pojazdu gov.pl okazuje się że on jeździ nim dokładnie rok, a "kumpel" jeździł nim bodajże niecałe 2 lata, więc lekka rozbieżność, poza tym auto miało

już w PL 4 właścicieli, od sprowadzenia z Francji w 2013r

- podczas rozmowy właściciel mówi mi że bardzo mało nim jeździł, zimą auto stało bo nawet nie miał zimówiek, po czym z historii wynika że w przeciągu około

pół roku zrobił 24000km, a gdy zacząłem go oto dopytywać stwierdził że poprzednim autem robił rocznie 40000km więc dla niego te 24000 w pół roku to mało

(nie ma to większego znaczenia ile zrobił w ostatnim roku, ale świadczy o tym że sprzedający opowiada bajki)

- felgi nie nadają się do użytku w moim odczuciu, więc musiałbym je regenerować, sprzedawać i szukać oryginałów, o oponach już nie wspominam

(generalnie nie ma faktury na nawet głupia wymianę oleju, natomiast jedyna inwestycja w auto to chińskie felgi i chińskie opony)

- przebieg w ogłoszeniu 240000km, w rzeczywistości 248000km, niby drobiazg...

- rocznik auta 2007 w ogłoszeniu 2008

Jeżeli nadal uważasz że to okazja to zapraszam do Białegostoku, jeżeli nie przeszkadzają Ci takie elementy to znalazłeś perełkę.

Nie twierdzę że to auto to szrot, jednak za dużo jest tu nieścisłości i znaków zapytania, więc wolałem odpuścić.

• Moderatorzy
Opublikowano

Czekaj czekaj, ja wystosowałem swój komentarz na podstawię twojego wcześniejszego, a teraz dopisałeś listę rzeczy i wychodzę na debila. Było wcześniej o tym napisać, a nie teraz dopisujesz.

CO nie zmienia faktu, że odniosłem się do twojego komentarza pierwszego i to są rzeczywiście pierdoły, a co dalej dopisałeś to już tego nie komentowałem.

Daruj sobie wycieczki odnośnie tego, ze mogę sobie jechać i je kupić, bo nie gustuje w wypierdzianych po kimś, bezpłciowych dieslach o pojemności karton mleka od handlarza.

Opublikowano

Fakt że nie wspomniałem o tym wcześniej, bo zwyczajnie szkoda mi było czasu, ale Twój komentarz mnie zmobilizował żeby

napisać podsumowanie drobiazgów które finalnie wpłynęły na decyzję o odpuszczeniu zakupu.

Nie miałem zamiaru Cię w żaden sposób urazić, także sorry za to nieporozumienie. Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja "doczepię" się do faktury za wymianę oleju..a jak ktoś to robi sam? Ponieważ tak banalna czynność wbrew pozorom często jest wykonywana nienależycie dokładnie przez warsztaty, z resztą jak większość usług. Dla przykładu miałem ostatnio u siebie znane mi e63 n62b44, które było na serwisie w bardzo, ale to bardzo polecanym na forum zakładzie, do którego czeka się po kilka miesięcy i nie zostały zauważone całkowicie zerwane tuleje przednich wahaczy (były fabryczne..) oraz uszkodzone oba łączniki stabilizatorów. Do tego została wymieniona uszczelka (mała) dekla miski olejowej a oczywiście puszcza duża uszczelka miski, co oczywiście widać, ponieważ wyżej jest już mokro, ale klient został poinformowany, że z silnika już nic nie cieknie. Ale faktura za wymianę oleju jest :wink:

To oczywiście nic nie zmienia w ocenie tego auta, ponieważ jest sporo nieścisłości a kupowania chińskich opon nawet nie ma co komentować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Maniek jeśli ktoś wymienił sam, to powinien mieć przynajmniej paragon za zakupiony olej oraz filtr oleju.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Znałem kiedyś kolesia co "załatwiał" Mobil 1 z serwisu VW. Ten co od niego kupował nie miał paragonu ale miał świeży olej. Ten co mu zlecał wymianę w serwisie miał fakturę ale nie miał świeżego oleju.

Nieważne.

A co to za chińskie felgi? Podobają mi się....tzn wzór i kolor fajny.

Opublikowano
Felgi wyglądają ładnie niestety tylko z daleka. Praktycznie wszystkie maja uszkodzenia, od drobnych obić, aż po kilkunastocentymetrowe obdarcia rantów. Oferta sprzedaży auta pojawiła się jeszcze w jednej z grup na fb i na pytania o przebieg, sprzedający uparcie odpowiada że 240k :duh:
Opublikowano

Wg mnie to tzw chińskie S359. Co prawda brakuje żeberka, ale kto na to patrzy.

Jakub pierwsze dwie strofy twojej wypowiedzi potwierdzam :cool2:

Moja kuzynka kiedyś serwisowała swoje auto w ASO pewnego niemieckiego producenta pojazdów. Z uwagi na bardzo niski przebieg roczny w aucie miał być wymieniany był tylko olej+filtr oleju+ inne filtry.

Płaciła, czekała, odbierała.

Później okazało się że auto nigdy nie miało wymienionego oleju. Tylko czekanie, płacenie i odbieranie ewentualne dolewki oleju.

Auto serwisowane w ASO ( :mrgreen: ).

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja mam takie pewne info z serwisu aso forda, przyjeżdżały flotówki to mechanik spuszczał 1l, tyle wlewał nowego reszta dla siebie..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

..a potem kupujesz poleasingowe auto lepszej klasy, ze niby z pelna historia serwisowa...

Ale.... co to ma do tematu zakupu E90 z tematu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Maniek jeśli ktoś wymienił sam, to powinien mieć przynajmniej paragon za zakupiony olej oraz filtr oleju.

Ale po co i co to ma udowodnić? Jak ktoś chce kombinować to kupi olej/filtr na etapie sprzedaży auta, napisze że zmienił, filtr wyrzuci, a olej zostawi sobie na zapas. /Janusz biznesu i tak jest 'stówkę' do przodu/ Koszty wymiany oleju jest pomijalny w eksploatacji auta więc jak ktoś na czymś takim oszczędza to zapewne stan auta jest taki, że z kilometra będzie widać i czuć 'miłośnika marki'.