Skocz do zawartości

E90 a akumulator, mity, rady, ciekawostki

Dieguu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Siada mi akumulator w BMW e90 rok 2007, do tej pory jeździłem na jakimś modelu z bmw agm 90ah 900A

Dowiedziałem się kilka rzeczy, niektórzy mówią, że jeżeli włożę taki sam pojemnościowo 90AH to nie będę musiał go adaptować w systemie, inni zaś mówią, że niezależnie od wszystkiego i tak trzeba to zrobić. Zalecają również serwis BMW.

Z kolei podobno sprawa ma się tak, że jeżeli mam rozkodowaną funkcję START/STOP to mógłbym wziąć zwykłe AKO, aczkolwiek podobno i tak mam odzyskiwanie energii z hamowania więc i tak musi być agm.

Chciałbym Was prosić i rzetelną opinię, muszę kupić agm? musi być 90AH? trzeba tak czy siak adaptować? I najważniejsze, ile to kosztuje? 900 zł ako? czy mogę z allegro dobrej marki za 400-500?

Dziękuję z góry!

Pozdrawiam serdecznie

Zadzwoń do ASO, podasz vin i wszystkiego się dowiesz.

Oj tam oj tam nie bądź złośliwy :wink: :wink: :wink:

Witam serdecznie

Siada mi akumulator w BMW e90 rok 2007, do tej pory jeździłem na jakimś modelu z bmw agm 90ah 900A

Dowiedziałem się kilka rzeczy, niektórzy mówią, że jeżeli włożę taki sam pojemnościowo 90AH to nie będę musiał go adaptować w systemie, inni zaś mówią, że niezależnie od wszystkiego i tak trzeba to zrobić. Zalecają również serwis BMW.

Z kolei podobno sprawa ma się tak, że jeżeli mam rozkodowaną funkcję START/STOP to mógłbym wziąć zwykłe AKO, aczkolwiek podobno i tak mam odzyskiwanie energii z hamowania więc i tak musi być agm.

Chciałbym Was prosić i rzetelną opinię, muszę kupić agm? musi być 90AH? trzeba tak czy siak adaptować? I najważniejsze, ile to kosztuje? 900 zł ako? czy mogę z allegro dobrej marki za 400-500?

Dziękuję z góry!

Pozdrawiam serdecznie

Kolego temat choćby z dnia wczorajszego tj. 07 paź

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=326379&start=3015

Panowie ale szanujmy się, to jest forum a nie Google poza tym tematy są różne i piszą tam osoby na różne tematy ale nie mam czasu dokładnie analizować po 200 stron komentarzy. Czy naprawdę tak ciężko jest na forum odpisać w dwóch zdaniach rozwiązanie tematu? Zamiast być złośliwymi albo mądralami typu że BYŁO to po prostu napisz dwa zdania wyjdź na profesjoniste i po temacie, serio to takie wymagające?

Dwa zdania chłopaki. Mogę wstawić inny? Muszę taki sam adaptowac? Gdzie to robić? Podpiąć się lapiem czy na zegarach? Gdzie kupić? Jaki?

Panowie ale szanujmy się, to jest forum a nie Google poza tym tematy są różne i piszą tam osoby na różne tematy ale nie mam czasu dokładnie analizować po 200 stron komentarzy. Czy naprawdę tak ciężko jest na forum odpisać w dwóch zdaniach rozwiązanie tematu? Zamiast być złośliwymi albo mądralami typu że BYŁO to po prostu napisz dwa zdania wyjdź na profesjoniste i po temacie, serio to takie wymagające?

Dwa zdania chłopaki. Mogę wstawić inny? Muszę taki sam adaptowac? Gdzie to robić? Podpiąć się lapiem czy na zegarach? Gdzie kupić? Jaki?

Kolego ja Cię tu bronię, a Ty mi tu piszesz o profesjonalizmie :nienie: :evil:

Szanuj siebie kolego i swoje podejście do prostego tematu, a swoją drogą to czytanie jest drogą do edukacji.

Poza tym podałem Ci link gdzie dokładnie jest napisane od godziny 11:04 reszta bez komentarza, a przez takie powielanie tematów powstaje jeszcze więcej do czytania :duh:

Nowy w ASO masz za 1800 zł, nie za 900 zł jak pisałeś.

No jak za wszystko w ASO płacisz jak za zboże powodzenia przyjacielu. Wystarczy trochę się znać i poszperac w necie

Jak się uprzesz to kupisz roczny za 400 zł. Jak lubisz wydawać kasę za nic za tylko to że masz papier ASO to podziwiam, ja niestety muszę kombinować

• Zasłużeni forumowicze

Nówka? Data produkcji 2017... Jeżeli chodzi o baterię to ja wolę takie rzeczy kupować "na miejscu" dokładając te 50zł i w razie "awarii" nie bujać się z odsyłaniem...

VARTA SILVER dynamic AGM 95Ah 850A 595901085D852

BOSCH 0 092 S5A 130 S5A

CENTRA Start-Stop AGM 95Ah 850A CK950

EXIDE 95Ah 850A EK950

spacer.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.