Skocz do zawartości

Bardzo ciężko chodzi kierownica.

KocurE39

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam BMW E39 520i (170 km) z 2002 roku i mam z nim nastepujący problem a mianowicie od kiedy go kupiłem ciężko chodziła kierownica, ale nie było to uciążliwe, ale czasem jak mocniej ją przegoniłem (np. drugim i trzecim biegu do max obrotów) to jakby odcinało mi kierownice na chwile, tak jakby samochód był zgaszony, nie szło praktycznie kręcić kółkiem, ale po chwili wracało wszystko do normy. Niestety ostatnio jechałem i nagle przestało działać wspomaganie tak, że bardzo ciężko się kręci a przy postoju i małych predkosciach jest to niemal niemozliwe. Dodam, ze plyn jest. Pozdrawiam i prosze o pomoc

• Zasłużeni forumowicze

1. Pompa może być niesprawna, np. nie trzyma zaworek i wszystko idzie na przelew.

2. Może być jakiś syf w układzie, a w przewodzie powrotnym jest dławik i mógł się przytkać - mało prawdopodobne.

3. Luz na maglownicy i ktoś dokręcił za mocno śrubę na listwie zębatej.

Najlepiej podjechać gdzieś, żeby ktoś sprawdził manometrem jakie ciśnienie daje pompa. Jeśli w ogóle możesz tym jeździć...

• Zasłużeni forumowicze
Możliwe, że jest wsadzony zamiennik pompy, z reguły takie są skutki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.