Skocz do zawartości

E46 Compact zegary świeca się po wyjęciu kluczyka że stacyjk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj przychodzę do samochodu a tu świeca mi się zegary oraz światła stop.

Po przekreceniu stacyjki auto zachowuje się normalnie Centralny zamek nie reaguje na pilota.

Wymieniłem kostkę stacyjki na inną, sprawna ale nadal jest to samo.

Poniżej załączam filmik

https://youtu.be/Ww7N1dKf7wo

Co może być przyczyną.

83ba45602a45.jpg
Opublikowano

Cześć.

Też miałem coś podobnego.U mnie był to słaby akumulator oraz odłączanie go podczas napraw.

Trzeba zresetować komputery: odłącz akumulator na co najmniej 12 godzin, im dłużej tym lepiej. Z tego co usłyszałem podtrzymanie komputerków działa właśnie nawet do 12 godzin.

U mnie to pomogło (choć trochę przypadkiem się o tym dowiedziałem), a do tego po takiej operacji okazało się że kompot pali jakiś litr mniej na setkę :D .

Obowiązkowo potem sprawdź ładowanie i stan akumulatora.

$M$
Opublikowano

To by miało sens bo po odłączyłem aku na jeden dzień żeby nie zjadało aku i po podłączeniu wróciło wszystko do normy, doczytałem też na różnych forach że duży poziom wilgoci w niejeżdżonym aucie lub dostawanie się wody i zwarcie w wiązce powoduje podobne problemy. Wtedy trzeba wygrzać auto.

Dzięki za sugestię, problem już rozwiązany ale może też dla potomnych będzie to wskazówka :)

83ba45602a45.jpg