Skocz do zawartości

Nowy Licznik czy jest to możliwe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Chciałbym zapytać czy jest to możliwe aby wymienić licznik w X5 na zupełnie inny model nowszy ? Coś w tym stylu czy może należy wykonać wiecej modyfikacji wiadomo że w E53 jest licznik starego typu ?Licznik-zegary-BMW-X5-X6-head-up-TANIO-OKAZJA

lub nawet coś takiego ? BMW-X5-X7-8-G05-G07-G15-ZEGARY-LICZNIK-LED-NOWY

Trafiłem kiedyś na taki filmik w necie

i pomyślałem ze można by było zrobić taka modyfikacje z licznikiem od BMW e53 / e46 lub innym starego typu ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiednika dla licznika BMW
Opublikowano

Samochód zbyt niszowy aby ktoś inwestował w produkcje kustomowych zegarów. Nie byłoby zbytu.

Swoją drogą, hmm... zegary są jakie są. Jakby epokę, dwie starsze. Niemniej jednak jakbym miał kasę wydać na ich zmianę to wolałbym na coś innego.

Opublikowano

Zacofane powiadasz......może i troszkę masz racji, ale tylko troszkę. Dla większości, tak myślę nas tu zgromadzonych, te auta są i będą kultowe i ponadczasowe.

Chcę zobaczyć nowsze "siostry" tak za ok. 10 lat czy nie stracą na wartości i jak w przeciągu tego czasu będą wypadały z awaryjnością na tle naszych starszych "bestii".

Osobiście uważam, że E53 to ostatni model, jeszcze dość solidnie wykonany, bo każda następna nowsza "zabawka" jest bardziej plastikowa i bardziej awaryjna :8) :D

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano

Wiesz, to nawet nie chodzi o jakieś plastikowe fajerwerki...

Z całości wykonania i ogólnej funkcjonalności to mnie też te zegary po oczach biją... XXI wiek a tam podświetlenie żaróweczkami :-) Jednak nie ciągnie mnie aby coś tam modzić - jest jakie jest. Swoją funkcję spełnia. Choć przydałoby się kilka opcji choćby w licznikach km.

Bardziej radio bym wymienił bo tutaj już brakuje funkcjonalności. Mapy na płytach w bagażniku, telefon - ledwo co rozmowy po BT obsługuje (o książce telefonicznej i muzyce nie ma co myśleć), no i wejście na kasety - robi wrażenie :-)

Opublikowano

Właśnie się nad tym doktoryzuję.

Na ali jest sporo wynalazków. Z jednej strony te wyglądające jak oryginał - pokrętła, przyciski. Z drugiej - te bez przycisków - sam duży ekran...

Kusi to drugie ale...

Opublikowano

Nie kupuj tego bez przyciskow bo to wyglada jak gonwo moim zdaniem

To w ogole nie pasuje do tego auta

Ale co kto lubi teoje auto

Ja w E38 mam androida tego z guzikami co wyglada jak ori duza navi i jest super