Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie do Was może banalne, ale wolę się zapytać jak tam w waszych autach jest. Jak są kratki powietrza z gumowymi nakładkami w obu schowkach po bokach w bagażniku, to czy wam po myciu auta leci nimi woda do środka schowka? Bo u mnie były mokre te gumowe nasadki przez które wlatuje woda i przedostaje się jeszcze między wejściem plastiku kratki a blachą dodatkowo po krawędziach.
Opublikowano

U mnie na dnie schowków jest sucho więc przez te kratki dekompresyjne nic nie wlatuje.

No chyba, że w jakiś dziwny sposób myjesz samochód - "pod włos" :-)

Opublikowano
Moim zdaniem nie powinno wlatywac nie ważne jak się myje auto więc chyba coś nie tak jest trzeba chyba zdjąć zderzak bo może jakiejś uszczelki brak lub coś źle jest zamontowane.
Opublikowano

Pewnie tak :-)

Jednak wiesz, te kratki są umieszczone tak, że przy założeniu, że są wszystkie osłony (zderzak, nadkole, plastiki pod zderzakiem) to tam normalnie nie wiele nawet wody się dostaje. Jak montowałem LPG w samochodzie i jak ściągnąłem nadkole to tam było sucho tak, że nawet jakiś pająk pajęczynę zrobił...

Jak gość bierze karchera i wali we wszystkie szczeliny i pod każdym kątem to kto wie, może gdzieś strumień odbije i wleci trochę - przecież ta kratka to tylko taka przesłona z gumami aby dekompresować samochód podczas zamykania drzwi.

Opublikowano
Ja miałem zdejmowany zderzak bo miałem spawane schowki już bo rdza przezarla spod już i wyleciało by mi wszystko z nich więc po tej robocie mogli mi coś źle zmontować tam i dlatego woda może teraz wlatuje