Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Oryginalnie był taki styling:

http://i.imgur.com/8b5yGu5.jpg

a założone to styling 404 które zawsze można opchnąć :)

Opublikowano
Na codzień auto się nie nadaje do użytkowania. Raz na jakiś czas, auto wspaniałe :wink:

Mógłbyś rozszerzyć myśl? Domyślam się, że nie chodzi tylko o brak kanapy.

• Moderatorzy
Opublikowano

Piszą najczęściej tak ludzie, którzy roadsterami nie jeździli.

Ja jeżdżę 4 rok - starsza generacja i jest to świetne auto, byle nie na zimę. W zimę nie mogłem podjechać pod lekkie wzniesienie, nie wiem 5-10 stopni nachylenia. Miota jak szatan poza tym.

Jak masz dzieci to chyba logiczne, że to będzie jako 3 auto w rodzinie. A tak to świetne wrażenia z jazdy - E89 bliżej do SLK niż E85. jest bardziej komfortowe i mniej w nim sportu i tego uczucia gokartu. To na forum Z4 UK czerp wiedzę lub zpost, nie tutaj, gdzie 4 osoby tym jeździły w ogóle.

Opublikowano
Ja stwierdzam że to auto nie na co dzień, bo go najzwyczajniej szkoda, na codzień latać jakimś klekotem....a to autko do cieszenia się w weekend na przejażdżkę w ładna słoneczną pogodę i tyle... :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie potrzebujesz tylnej kanapy, kieruj się sercem :wink:

Twardy dach , zima mu nie straszna, tylko w Małopolsce zimy mogą być trochę śnieżne i jak mieszkasz na górce, jak ja, to raczej rozum przemówi...

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Hej,

Jeżdzę e86 juz piąty letni sezon ( auto w zimę jest garażowane ) to bedze jakieś 18000 km na rok.Jest to model niżej który mam ale np.w nim mam cały bagażnik przy złożonym dachu w E89 jest blaszak i składa sie do bagażnika.

Auto prowadzi sie swietnie ale po dobrych nawierzchniach asfaltu. autostrada ,koleiny ,koleiny wypełnione wodą trzeba uważać .Komfort - uwaga auto jest bardzo twarde na zawieszeniu ;))

Od 18 stopni jak słoneczko przyświecić to naprawdę jest bajka.

Ogolnie świetne auto przyciągające wzrok innych .

Pozdrawiam.

• Moderatorzy
Opublikowano

Tak jak kolega wyżej. E85/86 to istne taczki już na standardowym zawiasie. Na m zawieszeniu, które miałem w 1 modelu to jest to auto ultra precyzyjne.

E89 jako nowsza konstrukcja stawia na większy komfort.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na codzień auto się nie nadaje do użytkowania. Raz na jakiś czas, auto wspaniałe :wink:

Mógłbyś rozszerzyć myśl? Domyślam się, że nie chodzi tylko o brak kanapy.

Ja mam 110kg i wsiadanie czy wysiadanie z e89 po kilkanaście razy dziennie jest nie dla mnie. Ogromnie długa maska której nie widzisz utrudnia manewrowanie w mieście pdc ok ale mając taki kadłub przed sobą i tak się męczyłem parkując żeby w coś nie przyłożyć, niskie auto z gumą na środku zderzaka pod spodem która szoruje przy byle przeszkodzie, średnio to znosiłem, brak widoczności do tyłu, mimo wszystko za twarda na codzienny użytek. To miałem na myśli. Oczywiście chodzi o to aby te ( moje ) minusy nie przysłoniły plusów które to auto niewątpliwie ma a są nimi np prawdziwy duch BMW w tej wersji silnikowej, osiągi, design i twardy dach na zimę a latem przepiekne chwile pomagające zmienić poniedziałek w piątek :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko głowa nie ta :roll2: