Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 145
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Można jakaś instrukcję co wypakować ? Interesuje mnie next east 2020-2 mam link do map z mega i mam tam wszystko pobrac i wypakowac ? :mad2:

Wypakowac do czystego pendrive fat32

Bedzie 5 folderow i kilka plikow luzem, żadnych nad folderow

Jak potrzebujesz fsc kod, o czym moze nie masz jeszcze świadomości pisz pw

Opublikowano
Można jakaś instrukcję co wypakować ? Interesuje mnie next east 2020-2 mam link do map z mega i mam tam wszystko pobrac i wypakowac ? :mad2:

Bardziej mi chodzi co pobrać stąd, bo co nie pobieram i próbuje rozpakować to jakaś lipa wychodzi.

https://mega.nz/folder/HM5hDISB#g8LefLSErLS2l_W39rAeuw

Opublikowano

Bardziej mi chodzi co pobrać stąd, bo co nie pobieram i próbuje rozpakować to jakaś lipa wychodzi.

https://mega.nz/folder/HM5hDISB#g8LefLSErLS2l_W39rAeuw

next east

https://mega.nz/folder/Xr4FWYIC#8Dy7Dmdcm1j8dbuBTe_i_A

next west

https://mega.nz/folder/u3p3ha4I#v9ACkc6-hGYjZ3x8DXIEtg

napewno dobre linki

Opublikowano
Po włożeniu do USB dysku sformatowanego do exFAT auto wykrywa, że jest dostępna aktualizacja. Po wyborze akceptuj cały czas prosi o włożenie urządzenia USB 1 aby rozpocząć aktualizację. Ma ktoś pomysł co jest nie tak?

MPD2P67

Sformatuj na fat32

Niestety exFAT i FAT32 na moim dysku nadal nie działał. Udało się za pomocą mniejszego pendrive 8GB, który był widoczny dla auta - na 5 razy, za każdym razem z innym folderem:) Wszystko śmiga.

Opublikowano
Po włożeniu do USB dysku sformatowanego do exFAT auto wykrywa, że jest dostępna aktualizacja. Po wyborze akceptuj cały czas prosi o włożenie urządzenia USB 1 aby rozpocząć aktualizację. Ma ktoś pomysł co jest nie tak?

MPD2P67

Sformatuj na fat32

Niestety exFAT i FAT32 na moim dysku nadal nie działał. Udało się za pomocą mniejszego pendrive 8GB, który był widoczny dla auta - na 5 razy, za każdym razem z innym folderem:) Wszystko śmiga.

Wazne ze się udało:)

Opublikowano
Zaktualizowałem mapy do 2020-2 w opcjach nawi pisze, że właśnie taka wersje posiadam, aczkolwiek nowych dróg mi nie widzi, np. nowej A1 ze Sląska do Łodzi, jak nie było tak nie ma. U Was też nie widać, czy jakiś błąd mi się wkradł :mad2: ?

Ja ta mape wgrałem w maju, zakładam że bmw troszke wcześniej pracowało na tym updatem. Patrz pod tym kątem czy droga powinna być widoczna czy nie.

Pojawi się niedlugo nowy update, napewno s1 tez będzie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aktualność map BMW jest żenująca. Standardowa aktualizacja głównuch arterii to jakiś rok. A drobne dróżki, to jak sam nie zgłosisz to nie poprawią.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ważna informacja, zwłaszcza dla posiadaczy innych systemów niż Windows 7. Żeby aktualizacja zadziałała, potrzebny jest pendrive sformatowany Fat-32. Jest to optymalne rozwiązanie. Ale niestety różne systemy ( np MacOsx) dorzucają ukryte/systemowe pliki. U mnie aktualizacja ruszyła dopiero po wyczyszczeniu pendriva z wszystkich plików za pomocą Total Commandera i wgraniu map na czysty gwizdek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Robiłem ostatnio aktualizację znajomemu w F10 z końca 2014 i bez problemu poszło na ExFat.
Opublikowano

Koledzy jak sprawdzić czy mam mapy wschodu czy zachodu? Jest to gdzieś wyświetlone?

PS. Kraje do wyboru mam wszystkie.

Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy jak sprawdzić czy mam mapy wschodu czy zachodu? Jest to gdzieś wyświetlone?

PS. Kraje do wyboru mam wszystkie.

Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

włącz widocznośc map w navi, przycisk Option. Na pokazanym menu na dole będzie opcja wersji map.

Dla nowych map nie ważne jest czy wschód czy zachod, to twoj wybór. Ważne jest aby była wersja NEXT, skoro masz wgrane NEXT.

a kraje wgrane sa wszystkie teoretycznie,

Wschód ma datale ze wschodniej części a zachodznie to główne ulice.

Odpowiednio jest z mapą zachodu, detale zacho a wschód symblicznie główne ulice.

No chyba że masz mapę jeszcze z przed podziału na wschód/zachód - ze 3 lata jest ten podział dopiero.

Opublikowano
Mam nawigację z mapą ECE Road map premium. BMW F11 2011 rok. Problem mój polega na tym że po włożeniu pena do usm w schowku auto podaje komunikat że widzi nowszą mape i pyta czy ją aktualizować. Wciskam rozpocznij aktualizację i pojawia się pasek postępu i tak sobie stoi na 0,0 %. Po około 3 min navi restartuje się i wszystko zaczyna się od początku. Co może być nie tak. Prubowałem już na 3 penach i z dwiema mapami ściągniętymi z różnych serwerów. Ciągle to samo. Co można z tym zrobić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozpakuj ściągnięty plik najnowszą wersją WinRar i wyłącz program antywirusowy, pendrive sformatuj do Fat32.
Opublikowano
Zrobiłem tak jak napisałeś. Nie ściągałem tylko nowego winrara. Niestety dalej to samo. Kupiłem pena w standardzie USB 2.0. Czekam aż przyjdzie. Jeśli to nic nie zmieni to chyba dysk jest wykończony bo już brak mi innych pomysłów.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Brak błędów przy rozpakowywaniu? Robisz to pod windows?
Opublikowano
Brak błędów przy wypakowywaniu. Mam pobrane 4 mapy z różnych miejsc. Jedna znich to starsza wersja inna to werja na wschód i dla europy zachodniej. Używałem dwóch pendrivów 32 GB nowych oraz dwóch kart micro sd w dwóch różnych czytnikach. Za każdym razem ten sam objaw. Widzi nową mapę i przechodzi do czytania map i pasek postępu stoi aż do restartu navi i radia. I całość od początku. W moim odczuciu nie może przeczytać pena ale czemu nie wiem. Mam już zainstaloeaną Istę czekam na kabel może jakieś błędy znajdę. Zastanawiam się czy nie odpiąć akumulatora na chwilę. Może coś jest zawieszone.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Restart występuje najczęściej przy kłopotach z zapisem na dysku.
Opublikowano
Witam,

czy te mapy będą pasować do F30 2012, nawigacja NBT?

Jak masz profesional, czyli duza navi to tak.

Ale prościej jest sprawdzic wersje map w aucie i takie same szukać.

Wlacz mape, potem przycisk option. Na dole menu bedzie opis wersji

map.