Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest ale nie wiem co to poprawia. Nadal A1 widać ale nawigacja jej nie używa . Gdzieś można zgłaszać uwagi odnośnie błędów ?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

:D nie dojdziesz

BMW jak i wiele innych aut bazuje na mapach HERE. I to się +/- potwierdza, bo jak otworzysz mapę https://wego.here.com to zobaczysz znaczne podobieństwo. Ja to widzę, bo znam dokładnie jeden błąd w lokalnej drodze który jest u mnie w aucie i jest TYLKO na tej mapie HERE.

ALE:

Jak otworzysz mapę w Connected Drive z aplikacji w smartfonie, to masz też mapę HERE, tą samą co na portalu.

Jak otworzysz mapę w Connected Drive w przeglądarce, to masz mapę z... Google Maps.

Zero konsekwencji, zero spójności :mad2:

Na https://wego.here.com na dole po prawej jest zakładka Feedback. Tam możesz złożyć raport o błędzie. Ja to robiłem i po dość długim czasie widziałem, że coś poprawili. Ale powstał bałagan zamiast rzetelnej poprawki: dodali coś czego brakowało, nie usunęli co było źle i teraz jest miszmasz.

Może być tak, że A1 (zapewne chodzi Ci o obwodnicę Częstochowy?) jest naniesiona "warunkowo", to znaczy nawigacja jej nie uwzględnia, ale jak na nią wjedziesz to zacznie ją "szanować". Doświadczyłem już tego na S7.

Możesz próbować zgłaszać błąd, ale zanim to przejdzie przez raportowanie błędów NA PEWNO pojawi się wcześniej w kolejnej edycji.

A w ogóle to sprawdź, czy nie ustawiłeś "omijaj autostrady" :D

Opublikowano

Koledzy,

temat o którym piszecie był wielokrotnie wałkowany. Zasada jest następująca, jeśli mapa wychodzi "dziś" to dane mapowe posiada sprzed ok. 9 miesięcy, czyli w tym konkretnym przypadku nie było wtedy otwartego odcinka A1 między Pyrzowicami, a Częstochową. Zgłaszanie akurat tego przypadku jako błędu niewiele wniesie.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
nie znalazłem odpowiedzi, więc zapytam: czy aby zaktualizować mapę mam wrzucić pliki z pobranego .zip na pendrive i włożyć go do usb w aucie i to wszystko?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak. No i najważniejsze, jak zapyta sie o kod po włożeniu pendriva, to go podać. Chodzi o kod FSC do aktualizacji map.