Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam BMW E38 730d z roku 1998.Z racji że jest to już leciwy samochód, ma pewne bolączki.Mianowicie mam problem z ABS, podczas hamowania przy małej prędkości drży pedał, tak samo jak w przypadku załączającego się ABS'u oraz prędkościomierz się przywiesza, nie idzie płynnie w górę ani w dół.Poprzedni właściciel wymienił pompę ABS, ja już wymieniłem czujnik ABS lewy przód oraz tył, a problem nadal nie znika, po wyjęciu bezpiecznika od ABS jak ręką odjął, zero drgań.

Natomiast drugim problemem jest Turbo, komputer pokazywał padniętą przepływke, więc ją wymieniłem na BOSH numery te same jak na starej, błąd zniknął natomiast na wpiętej przepływce samochód w ogóle nie ma mocy, tak jakby turbo nie dmuchało, natomiast na wypiętej samochód się odpycha dużo lepiej lecz bardzo kopci na czarno.Mechanik rzekomo sprawdził wszystkie węże by wykluczyć nieszczelność, turbo twierdzi że jest w bardzo dobrej kondycji, 0 luzów,nie cieknie, uważa że wygląda jak po regeneracji jakiś czas temu.Zauważyłem też że wąż który wychodzi z IC po wciśnięciu gazu i zgnieceniu go nie pompuje się a nawet trochę wciąga.

Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć co może być nie tak ?

Z góry przepraszam wszystkich którzy muszą czytać te wypociny, ale chciałem dokładnie opisać problem.

Pozdrawiam,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podepnij pod kompa, zobacz jak wyglądają prędkości na czujnikach abs a w czasie jazdy i hamowania, ten co będzie pokazywał inaczej niż reszta jest do wymiany.
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW