Skocz do zawartości

2014 po kradziezy, brakujace moduly (telematics, bluetooth)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Sprzedalem swoja kochana e63 i kupilem F11 po kradziezy - wycieta wiekszosc modulow, wszystko od systemu ochrony pieszych, bez lamp, itd. Do tej pory ogarnalem caly przod - wszystko dziala, nie potrzebowalem nic kodowac (uff).

W weekend zaczalem skladanie tylu - brakuje mi modulow klapy, zawieszenia (juz zamowione), ktore znajduja sie z prawej strony bagaznika.

Wiekszy problem mam z prawa strona - z tego co widze to brakuje mi modulu telematik/telematics oraz Bluetooth. iDrive dziala, funkcja nawigacji jest niedostepna, DAB dziala, radio nie chodzi na FM, wyswietla sie blad systemu eCall/SOS.

Kable sa pociete, ale sa. Znalazlem na allegro Combox (9257151, 9244189, 9257150) oraz Bluetooth (9371789) z kablami/wtyczkami.

https://ibb.co/N2zfbdB

https://ibb.co/YXzSbLK

Czy potrzebuje czegos jeszcze? Nie wiem czy jeszcze cos tam siedzialo… jakie sa szanse ze to bedzie plug-n-play bez kodowania? Z tego co poczytalem nawigacja musi zostac zakodowana?

Z gory dziekuje za pomoc!!

Po VINIE widze to pod multimediami:

S606A Navigation system Business

S654A DAB tuner

S698A AreaCode 2 for DVD

S6ACA Intelligent emergency SOS call

S6AEA Teleservices

S6VBA Control for Infotainment

S6WAA Instrument cluster expanded equipment

S6NHA Handsfree with USB interface

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisz który rok auta(miesiąc,rok)

Wszystkie moduły jakie kupisz,muszą być zakodowane pod auto.Inaczej nie będą działać prawidłowo.

Opublikowano
Napisz który rok auta(miesiąc,rok)

Wszystkie moduły jakie kupisz,muszą być zakodowane pod auto.Inaczej nie będą działać prawidłowo.

dzieki za odp.

F11 LCi, 08/02/2014. czy moduly z pre-LCI roznia sie czyms od tych poliftowych?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U ciebie nie było comboxa tylko tcb.Trzeba było navi professional nbt wrzucić i byś miał prawie wszystko z głowy(telematic,bluetooth itp)Jak masz małą navi z innego auta to tylko emulator żeby odpalić mapę.
Opublikowano

Nie ruszylem z tym jeszcze, wiec mega sie ciesze ze najpierw tu napisalem… z gory przepraszam za glupie pytania, ale zatrzymalem sie na e60/63 i CCC.

czy wedlug Ciebie sam modul TCB rozwiaze problem czy jeszcze czegos tam nie ma? przod wydaje sie nieruszony, wszystko dziala oprocz SOS/Navi/telefonu z tego co pamietam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wydaje Ci się że nie trzeba kodować.

Mówisz że nawigacja na szaro że nie działa. Nie aktywna.

A więc potrzebna aktywacja FSC.

Albo emulator.

Jeszcze długa droga choć dla mnie to 5 minut

Opublikowano
Dzieki gk tds. Wyslalem nr na prv. Poki co czekam na moduly do klapy/zawieszenia i zajme sie tym (latwiejsza czesc), ale chetnie zamowilbym tez to, co potrzebuje do rozwiazania problemu z Bluetooth/radia fm/funkcji sos i nawi…