Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem bmw x5 E70 2007 rok . Doświetlanie zakrętów działało przez halogeny. Na drugi dzień rano odpaliłem samochód i wyświetlacz był w milach nie w kilometrach , przestawiona temperatura, radio zgubiło ustawienia. Tak jak by przez noc się zresetował. Odpalił normalnie. Jadąc zauważyłem że przy skręcaniu nie ma doświetlania zakrętów. Znikło. Co trzeba zrobić. Coś ustawić czy serwis.

Dodam jeszcze że przed ta usterką nocną ustawiony miałem wyłącznik świateł na auto. Były światła do jazdy dziennej. Na drugi dzień za dnia już światła do jazdy dziennej nie działały na ustawionym wyłączniku od świateł na auto. Pojeździłem trochę tzn ze 20 km i światła do jazdy dziennej były. I tak było kilka razy . Raz były raz nie. Co tu jest grane. Nawala elektryka czy co . Miał ktoś taki przypadek. ?Normalnie ręce opadają. Elektryk podłączył się i stwierdził że nie ma żadnych błędów. Koledzy pomóżcie.

Opublikowano
A co ma akumulator do doświetlania zakrętów jak prąd w czasie jazdy idzie z alternator ?

Skoro wiesz lepiej to nie zadawaj pytań na forum kolego

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Więc dostałeś odpowiedź z wiedzy....jeśli kwestionujesz to ok.Twoja decyzja

Nie wchodzę w polemikę z ludźmi, którzy i tak wiedzą lepiej

Może inna rada jeszcze :takich problemów jak twój jest na forum mnóstwo. Wystarczyło poszukać

Aha....I jeśli sytuacja z milami itp niewróciła do normy to już to jedź do kogoś kto wgra wszystko od nowa .

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Sytuacja z mila wróciła no normy. Ustawiłem i jest ok. Ale i tak wymieniam akumuklator bo ten po nocy słabo trzyma. A jak przyjkdzie zima to już bedzie lipa