Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podzielę się ciekawostką, rok temu doposażyłem auto w tempomat, miałem tylko LIMiter. Zakodowałem wszystko tak żeby był aktywny też przycisk SET jako LIM i działało. Teraz jakimś cudem chciałem włączyć LIM i nie trybi. Nie wiem kiedy przestał działać, bo rzadko używałem, ale jak to się mogło stać, nie wiem. Odpalam E-Sys sprawdzam moduły KOMBI i ICM; w KOMBI jest ok 3003 SLD_ENABLE aktiv, ale w ICM w ogóle nie mam wpisów C_SLD_Funktion i C_Umschaltung_ACC_DCC jakim cudem mogły zniknąć? Już zrezygnowany odpalam BMWAiCoder (pierwszy raz w życiu) odczytuję ICM wyskoczyła ramka z funkcjami, ale nic nie można zmienić... jakąś instrukcję ktoś ma? Zamykam okno i jest jedyny wpis w którym można coś zakodować to właśnie ten dot. w tej prawej kolumnie. Zakodowałem i działa. Moje pytanie jak tam można cokolwiek kodować? Bo wyglądało to tak jakby działał automatycznie jak jakaś sztuczna inteligencja to co potrzebowałem pojawiło się i nic więcej :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podpisy funkcji w esys od wersji psdzdata 3.54.2 zniknęły już nie ma ich w plikach CAFD oryginalnie wpisanych przez programistów BMW AG , jak zobaczysz najnowszą

psdzdata to tam są funkcje numerowane i reszta to same niewiadome, po to jest to dodatkowe oprogramowanie jak launcher token master , esysx itp

one uzupełniają podpisy aby można było widzieć co kodować , i te podpisy to kwesta umowna , na ogół pokrywają się ze starymi , ale jak widać nie zawsze

ciekawe co będzie za pare lat , jak na razie tylko dwóch ludzi na świecie tworzy te programy , jeden token master odpłatnie dla fundacji charytatywnych , i Chińczycy ESYSX czysto komercyjnie , ale wchodzą nowe dane w G-serii z nowymi sterownikami, ciekawe czy dadzą radę odtworzyć całą mape kodowania.

Opublikowano
No tak tylko, że używałem tego samego programu 3.27.1 co poprzednio czyli ponad rok temu na PSdZData Lite v 62.3 i launcher Esysplus2... Dlatego mnie dziwi, tak samo jak to że LIM się samo wykodowało...