Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czytałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem. Chodzi mi kwestia akumulator do E70 3.0 Si. Byłem w kilku sklepach i nie wiem kogo słuchać. W aucie jest system star i stop. Jedni sprzedawcy mówią że musi być akumulator nadający się do systemu start stop bo jak nie to może wybuchnąć akumulator. Inni mówią że może być zwykły akumulator który nie musi być przystosowany do systemu start stop. I co tu kupić ?
Opublikowano

Ale u mnie nie ma Star/stop. Mówimy o start /stop gdy samochód np.stoi w korku i sam gaśnie lub sam zapala ?Tego nie mam.

Jest przycisk strat/stop do włączania zapłonu po włożeniu lub nie kluczyka do stacyjki. To przy tej funkcji musi być agm ? Bo czytałem trochę i z tego co wiem to może być zwykły akumulator.

Opublikowano
W pierwszym poście piszesz,że jest teraz że nie ma. Doczytaj co masz, a sam sobie odpowiesz (chyba :mrgreen: )
  • Moderatorzy
Opublikowano

Napisałem ci wyżej - w 2. poście jaki masz kupić.

Ty nie masz start/stop tylko zapłon z guzika...

Opublikowano

A po włożeniu nowego akumulatora auto będzie działać bez problemu ? Tak pytam bo w sklepie sprzedawca powiedział mi że trzeba nowy akumulator w aucie adoptować przez komputer czy coś takiego ?

A druga sprawa bo też są rożne wersje jak ładujecie akumulator. Bezpośrednio prostownik pod akumulator tylko zdjąć klemy czy podłączacie pod maską z przodu tam gdzie jest plus .

Opublikowano

Auto będzie działać bez problemu ale musisz zarejestrować wymianę akumulatora w aucie na nowy w przeciwnym razie będzie przeładowywany. Prostownik podłączasz pod maską jak chcesz ładować akumulator.

Majek23

Opublikowano
Ale u mnie nie ma Star/stop. Mówimy o start /stop gdy samochód np.stoi w korku i sam gaśnie lub sam zapala ?Tego nie mam.

Jest przycisk strat/stop do włączania zapłonu po włożeniu lub nie kluczyka do stacyjki.

:shock: