Skocz do zawartości

Zmiana reflektorów xenonowych na zwykłe (zamienniki z h7)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów , szukam odpowiedzi na pytanie , czy jest możliwość założenia reflektorów zwykłych zamiast xsenonów przy e60 z 2004 roku tak aby wszystko prawidłowo działało . Nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi . Jeżeli chodzi o reflektory zwykłe to mam na myśli zamienniki z h7 w soczewce +ringi Angel oraz ledowe kierunkowskazy i brewki .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co się dzieje, że chesz wymieniać?

Weź pod uwagę, że zamienniki DEPO itp zazwyczaj tylko ładnie wyglądają, bo ze świeceniem jest dramat. Ja wolałbym zregenerować oryginały.

Opublikowano
Powodem wymiany jest już ich zurzycie po 360tys km , szkło żółte, ringi przypalone , klosze zaparowane i wszystkie przewody się kruszą, myślałem o regeneracji ale mam problem z tym że jest auto potrzebne z dnia na dzień.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego co wiem to niektóre warsztaty oferują wysyłkę zregenerowanych za kaucją, montujesz i odsyłasz stare. Albo kupić używki z allegro, czy grup FB (mogą być pewnie nawet angliki) i oddać do regeneracji, jeśli Twoje są faktycznie w stanie nie do zregenerowania.

Dzwoń i pytaj.

Opublikowano
Rozumiem , wszystko o regeneracji już wiem . Chciałbym wrócić do tematu tych zwykłych lamp i mam pytanie co to zdany że dramatycznie świecą ? Widziałem na wielu filmach i zdjęciach zwłaszcza e60-tek z USA np i tam właśnie często są takie lampy montowane .
Opublikowano
Ale panowie . Ja szukam informacji o reflektorach a nie o oponach . Jeżeli nikt jeszcze nie testował to będę pierwszy . Proszę mi tylko powiedzieć czy montaż tzn. Podłączenie tych lamp np. Zwykłych ale oryginalnych bez xenonow, jak to będzie wyglądać, komputer wywali błąd np. że nie wykrywa przetwornicy ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To masz:

Zdjęcia:

https://drive.google.com/drive/folders/1k6Bi2mNa3TZtXtnV_L5y3gX7t1U8rzut

Koleś się podnieca wyglądem, mimo, że świecą gorzej od ksenonów, o czym sam mówi. Do tego kodowanie.

Opublikowano
Dzięki bardzo . Zastanawia mnie sprawa gorszego świecenia. Nie Za bardzo rozumiem czy chodzi o oświetlenie drogi przez h7 w soczewce czy ogólnie o jakość wykonania reflektora .
Opublikowano
Chodzi o to, że zamienniki jakie produkuje DEPO czy TYC to chiński szajs. Wykonany z gorszej jakości materiałów oraz dające gorsze światło. Po jakimś czasie te też będą żółte i będą świecić gdzie będą chciały albo w ogóle odbłyśnik wypali się po 20kkm. Jeśli nie chcesz mieć xenonów (strzał w stopę) to kup sobie ori hella na h7 bez soczewki - taka bieda edyszyn i będziesz Pan zadowolony. W międzyczasie odkładaj cebuliony na regenerację xenonów... Panie, idzie jesień a za nią zima - nie wyobrażam sobie jazdy o 5 rano do pracy przy zwykłej żarówie.
Im wolniej jadę, tym dłużej mnie widać...