Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Uszkodzilem wskazówki zegarów tak, ze teraz nie wskazują prawidłowo parametrów (za wolno chodzą).

Kupiłem nowy cały licznik, podpiąłem, wyskakuje na radiu (navi 4:3) prośba o wprowadzenie emergency deactivation code, ktorego oczywiscie nie znam, bo nie jestem pierwszym właścicielem. Jest licznik 9:59, który nie startuje z odliczaniem. Probowalem odpinac aku, wprowadzac 0000, 1111, 1234, 9999, i inne takie. Oddalem sprawe juz 4 gosciom, co sie mieli znac, ale kazdy oddal bez ruszenia tematu.

Prosze o jakas pomoc w tej kwestii. Jestem z Piaseczna pod Warszawą.

Opublikowano
Wskazówki sa osadzone na bolcach, do tego przyczepione sa takie jakby miedziane tasmy-sprezynki. To jest teraz na pewno nieprawidlowo nawiniete, gdyz niechcacy sciagnolem wskazowki z bolcow. Nie wiem czemu poza tym te wskazowki moga teraz wolniej chodzic. Inna sprawa, ze szukalem jakiegos tutoriala, instrukcji jak zmienic same wskazowki, silniczki, czy cokolwiek - nie znalalzlem do e53/e39.
Opublikowano
Może z prawidłowym ustawieniem zapytaj w firmie która tuninguje liczniki zmieniając tarcze na białe/inne niż oryginalne. Chyba oni muszą ściągać wskazówki i prawidłowo je osadzać. Kiedyś miałem taki przypadek w motocyklu ale udało mi się odpowiednio ustawić.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Miałem podobny problem uszkodziłem napędy przy wyjmowaniu wskazówek celem wymiany taśmy wyświetlacza, rozwiązanie problemu jest proste. Kupiłem używany licznik zapłaciłem chyba 30 zł i przelutowałem wszystkie uszkodzone napędy. Do ściągnięcia wskazówek najlepsze są długie ostro zakończone płaskoszczypy do podtrzymania ośki pod wskazówką.