Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry ponownie,

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was ma taka przypadłość. Podczas przyspieszania na 3 biegu tylko i wyłącznie, obroty stają w miejscu troche sie wracaja z 300 i ponownie rosną w górę. Auto w tym czasie caly czas przyspiesza. Dziwne zjawisko, czytałem ze to moze byc zapinanie lock-up, lecz czy w skrzyniach 6hp19 lock-up nie jest juz na wszystkich biegach?. Podejrzewam ze nie jesr to slizgajace sie sprzęgło bo na każdym innym biegu, zjawiska tego nie ma... Obroty nie faluja, błędów żadnych nie ma itp skrzynia nie szarpie. Olej czysty, poziom prawidłowy. Jakies pomysły macie co sprawdzić?

Pozdrawiam Piotr

Opublikowano
Jeździłem automatem w saabie 9-5 czy w volvo s80 2gen i niczego takiego nie ma. Choć brat ma audi b6 5hp19 i tak samo ma jak u mnie. To jakiś pół bieg czy zapina lock up?
Opublikowano

32f61cf923473741m.jpg

PS: wiem że temat inny ale nie będe zakładał 500 różnych tematów, czy taka tarcza przegubowa to kwalifikuje sie do wymiany? Auto nalatane 280 tys, sa pęknięcie, dość sprarciała ale nie rozlatuje się. Może ta tarcza ma też wpływa na tzw hard shift 2-1??

Jest to guma przy wale napędowym, z przodu dość świeżo wygląda, pewnie ktoś wymieniał.

Autko kupione 2 miesiace temu, CH.