Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich zainteresowanych. Posiadam dość nietypowy problem, ponieważ żaden warsztat w okolicach nie jest w stanie mi pomóc. Mianowicie nie ma wycieku oleju, końcówka tłumika jest czysta, kompresja wzorowa, a ubywa oleju po 5-6 tyś km od wymiany filtra z olejem. Do tego przebiegu nie ubywa. Auto ma już niby 220tyś przebiegu. Ktoś ma jakiś pomysł? Edytowane przez Hitsuji
Opublikowano
Ponoć jest delikatny luz, ale spowodowany raczej przebiegiem, A nie uszkodzeniem. Nie wydaje dźwięków, ciągnie normalnie.
Opublikowano
A powiedz mi, w którym miejscu mam sprawdzić, bo na pewno niewielka ilość oleju jest w egr. No i pamiętam że jak były wymieniane termostaty to mechanik powiedział że też niewielka ilość oleju jest przy turbo
Opublikowano
Mechanik mówił, że są tam niewielkie ilości oleju, ale taka ilość jest normalna- powiedział. Lekki luz na wirniku też jest, ale mówił że jest spowodowany raczej normalnym zużyciem, A nie uszkodzeniem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Takie ilości oleju nie ubywają bez przyczyny, a z tego co piszesz to przyczyna jest zazwyczaj turbo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktycznie jest to ewenement. 100ml na 600 to akurat spada do min przy ok. 15tkm od wymiany czyli wtedy kiedy trzeba wymienić więc nie ma co się takimi małymi ilościami przejmować.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Widzisz nie czytasz. drugim razem wlałem 200ml I zrobiłem 300km. Także zobacz ile muszę wlewać od 6tys do tych 12 tys czy 15 tyś