Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Auto podczas postoju na biegu jałowym ma lekkie drgania jest to wyczuwalne pod nogami jeśli dodam gazu minimalnie problem znika

LPG oczywiście zamontowane filtry oraz świece wymieniłem dwa tyg. temu bo już wypadało ale problem nadal wystepuje.

Na początku tego roku w Styczniu jadac rano do pracy po około 8 km. przez kilka sekund zaczęło szarpac autem przez około 5 sek. migał check lecz wszystko się uspokoiło reszte drogi przejechałem bez problemu.

Komp wyświetlił wtedy sonde bank2

Potem sytuacja powtórzyła się w marcu identyczny objaw i wtedy pokazało wypadanie zapłonu na trzech cylindrach.

Od tego czasu ta sytuacja się nie powtórzyła i zastanawiam się czy to może mieć wpływ na drganie auta czy raczej nie

Dodam że obroty nie faluja na jałowym

test ciśnienia na cylindrach zrobiony i wszystko w normie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście, że ma wpływ, jak drgania są większe to wypada zapłon. Żeby wykluczyć lpg to odepnij cewkę przy zbiorniku lpg, wypal resztę gazu, skasuj adaptacje i zrób jakieś 100 km na pb. Wklejaj błędy do tematu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.