Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

od czego mam zacząć przy błędach E91 2006r 4501 4530 44CC 4212 4222 4232 4242 4587

wymieniłem świece żarowe jednak błędy dalej wyskakują więc zamówię moduł świec żarowych

co dalej mam wymienić? zawór EGR czy zacząć od czegoś innego, pytam ponieważ boje się że zawór EGR może wywalić kilka błędów

Samochód chodzi równo, turbo reaguje i nie muli, została wgrana mapa na 190km

p.s Turbina świeżo po regeneracji

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sprawdź zaworek sterujący EGR, sam zawór czy nie jest zawalony nagarem

masz źle wyregulowany nastawnik turbiny

Opublikowano

Dzisiaj zauważyłem że nie mam doprowadzonych wężyków podciśnienia z przetwornika do egr i do vacum

podłączyłem na razie używane wężyki (przy egr jest trochę luźny) i 2 błędy zniknęły 44CC i 4530

pozostał błąd 4501 czy to jest błąd przetwornika ciśnienia? jak go sprawdzić

poniżej dołączam zdjęcia

pmiRUN6lj

plAgT94qj

Opublikowano
Membrana wydaje się być w pożądku sprawdzałem po przez dmuchniecie I pociągnięcie, czy nie przepuszcza, wymienić czujnik zaworu egr?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie, zajrzeć do EGR jak wygląda i czy się nie blokuje. Kolego Twoje problemy były tu już sto razy, trzeba tylko poszukać.
3A0jS9b.png
Opublikowano

zawór EGR wyczyściłem, otwiera się tylko ciężko, palcem go nie otworze muszę włożyć do środka klucz i oboma rękami nacinać żeby się otworzył, czy to normalne?

czy jest możliwość że przy wymianie silnika mechanik wyłączył wewnętrznie otwieranie przepustnicy?