Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zakupiłem uszkodzoną BMW 525xd 2012rok, uznałem ze jest to najlepszy moment na doposażanie auto w parę gadżetów.

I w tej kwestii zwracam się o pomoc techniczną i porady co zakupić aby wszystko śmigało bez zarzutów.

Chcę doposażyć w:

-duża navi CIC

-kamera cofania

-head up (HUB)

-kamera kafas

-kamery 360

Auto jest uszkodzone lekko prawą strona /przodem i ma wystrzelone poduszki wiec teraz przy naprawie mogę kupić części pod nowe wyposażenie.

Zacznę od dużej navi.

Problem mam w tym ze jest kilka rodzai tzn. różnią się ilością wtyczek na nawigacji i nie mam pojęcia do czego one służą, niektóre mają 5 wejść a niektóre np. 7, czy ktoś mógłby opisać gniazda do czego służą w nawigacji z największą ilością gniazd?

Czy jest jakaś różnica w dużych ekranach? Czy wystarczy obojętnie jaki 10,2" CIC ?

do montażu będzie zapewne potrzebna ramka pod większą nawigacje, a co z instalacją? demontując ta którą obecnie mam jakie kable będę musiał zakupić? a co z anteną? czy muszę zmienić? jak tak to na jaką? czy do anteny muszą być inne przewody?

HEAD UP

będę potrzebował rzutnik, stelaż mocujący, licznik z wyjściem na hud oraz przycisk do załączenia, a instalacja jaka powinna być i gdzie ja podłączyć? czy taka starczy:

https://allegro.pl/oferta/bmw-f10-f11-f30-f36-f31-kabel-instalacja-head-up-8351956572

KAMERA KAFAS

rozumiem ze muszę zakupić kamerę kafas2 do przed lifta oraz moduł, czy taka instalacja starczy do montażu:

https://allegro.pl/oferta/bmw-f10-f30-f36-f20-f25-kamera-kafas-instalacja-8351977219

i gdzie to się podłącza :wink:

KAMERA COFANIA

zakupić stycznik otwierania bagażnika wraz z kamerą, moduł kamery oraz instalacje,

co do tego modułu to do niego również należy podłączyć resztę kamer 360 ?czyli zakupić taki na 5 gniazd?

https://allegro.pl/oferta/bmw-x6-e71-f10-modul-sterownik-kamery-1612510-8109602202

KAMERY 360

zakupić muszę 2x kamera w zderzak przód, 2x płytka montażowa tych kamer, lusterka z kamerami, instalacja drzwi L+P jaka jeszcze musi być instalacja to nich, moduł montuje sie w bagażniku?

Czym różni sie lusterko zwykłe od M Performance?

obecnie mam lusterka elektryczne i fotochrom, chce założyć dodatkowo te z kamerami i el. składane

Konsola jest do wymiany wiec mogę kupić pod rzutnik, szyba jest zbita wiec tez kupie pod wyświetlacz i kamerę kafas

Byłbym wdzięczny za jakieś schematy podłączenia, numery instalacji cokolwiek co pomoże mi to złożyć w jedną całość.

Proszę również o porady czy może jeszcze przy okazji tych przeróbek warto coś jeszcze sobie doposażyć jak i tak auto całe będzie rozebrane.

Mile widziane jak ktoś by podał numery części potrzebnych do tych przeróbek, wtedy chociaż obrazkowo będę wiedział czego szukać.

Z góry dziękuję za pomoc w tej przygodzie :wink: :wink: :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak navi to już nbt jeśli już.

Reszta zależy od miesiąca tego 2012 roku.

Hud to deska szyba licxnik i kabelki

Jak chcesz mam licznik pod hud 6wa Europa diesel ;)

Mam też kompletny zestaw kamery cofania Ori ;)

Mam również jednostkę navi nbt z kabelkami monitorem itp ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Kolego ile za ten licznik 6wa może być pw.

Opublikowano

Dokładny rocznik to 10.2011 rok

A nie ma problemu z zakodowaniem nbt do mojego auta? Osoba która ma się zająć kodowaniem powiedziała ze w moim przypadku jak już to CIC bo z nbt jest problem z zakodowaniem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Licznik gotowy do montażu czy bez Vin i przebiegu 700zl. Oczywiście Europa

Kodować będzie i tak trzeba.

Może icm i zgw zmienić ale to nie dużo pracy patrząc na ogół.

Lepiej iść w stronę nbt niż cic. Tak jak pisałem na PW. Cic to bezsens.

Aktywację FSC będą potrzebne do navi i kafas chyba że emulator będzie.