Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie pytanie bo nie mogę sobie poradzić z e46 136km 2.0d. Wymienilem uszczelke pod glowicą, zregenerowalem turbinę, dałem wtryski do sprawdzenia(są OK), nowy rozrząd. Poskładałem wszystko do kupy. Rozrząd złożyłem na blokadach.SAMOCHÓD NIE ODPALA dodam ze przed wymianą było OK. Pompa vp44 działa wtryski pylą, EWS sprawdzony, czujnik wału OK(widzi obroty). Na plaku odpadli i ładnie pracuje(na wciśniętym pedale gazu) brak wolnych obrotów i kopci. Kostki wyczyszczone(kontakt sprey). Pompa Wstępna OK. Wszystkie filtry i olej wymienione. Może ktoś podpowie gdzie popełniłem błąd !!! Bo ja juz nie mam pomysłów......POMOCY PROSZĘ........
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy? Takie auto kupiłeś?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Błędów nie ma. Auto kupilem sprawne tylko po tej operacji coś poszło nie tak i nie wiem co dalej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obstawiam nieprawidłowe ustawienie rozrządu, blokada blokadzie nierówna.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wydaje mi się ze jeśli byłby problem z rozrzadem np o zęba to samochód by odpalił (albo chociaz chciał zaskoczyć) lecz nie miał by mocy czy nierówno chodził albo kompresja pukala by w dolot powietrza a tu nic. Tak jakby paliwo nie chciało się zapalić, a świece nowe z orgilalu i prąd na świece zmierzony. A co do rozrządu to wał zablokowany na kole zamachowym a walki zwrócone na 1 cylindrze krzywkami ku sobie.
Opublikowano
Na plaku odpadli i ładnie pracuje(na wciśniętym pedale gazu) brak wolnych obrotów i kopci. Kostki wyczyszczone(kontakt sprey)

Zle Ci sie wydaje-rozrzad masz dobrze ustawiony.

Szukaj zonka w pompie-odpowietrzyles ją?

Obstawiam nieprawidłowe ustawienie rozrządu, blokada blokadzie nierówna.

Zgadzam się z maniek21112 zaczął bym od sprawdzenia rozrządu.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Dzisiaj podeszłem do tego na spokojnie i się udało. Głupi ja zamieniłem przewody zasilające wtryski przy pompie i nie zgadzała się kolejność zapłonu. TERAZ JEST WSZYSTKO OK. DZIEKI ZA WSPARCIE I POMOC..POZDRO....