Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie wiem czy wszystkie e90 mają.. Ale niektóre tak. Elastyczna nagrzewnica. Nr części: 64119194595

Faktycznie miałeś rację, u mnie to nr czesci: 64119175923 dogrzewa z znajduje się na chlodnicy :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ponownie. Doczekałem się dziś wizyty u gościa z BMW i po próbach i testach wyszło że dodatkowa pompa wody jest winna. Tzn najprawdopodobniej jest zablokowana. Bo chyba w takiej pompce się nic nie psuje oprócz szczotek. Rozbiera ktoś całe to ustrojstwo razem z zaworkiem. Komuś się może też zablokowała już?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W E46 miałem ten zawór zablokowany. Tam przepływ blokuje taki trzpień, chodzący góra dół. Zebrał się tam jakiś osad i zablokował ten trzpień. Trzeba było rozkręcić te 4 torxy od góry. Tylko ich nie zepsój bo trzeba to ponownie skręcić :D
Opublikowano
A wywalił ci wtedy błąd pompki? Muszę to rozebrać i popatrzę,bo wczoraj mi gość odblokować piecyk bo się znów zablokował. Szybko się blokuje, bo może z 5 razy próbowałem go załączyć i to wszystko
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiesz co. Nie pamiętam, bo to było zaraz po kupnie auta czyli jakiś 2011-2012. Miałem problem z gorącym powietrzem zawsze na szybę i nogi w e46. I miałem oba kominy zepsute. Nie oamiętam co pokazywał komp:(
Opublikowano

Nareszcie się udalo, webasto dziąsła. Ale co się nawkur... to moje. Z pozoru banalna robota zeszła od 9 rana do 16:30 :duh: winowajca to dodatkowa pompka wody, a dokładnie wilniczek. Rozebralem wszystko i na krutko pod prostownik i działa, kilka razy a później nie działa. Okazało się że raz działała raz nie. Wcześniej kupiłem uzywke na necie i wymieniłem szczotki profilaktycznie, i ta kupiona śmiga aż miło. I największy hardcor był przy montażu i demontażu, śrubki szły lekko ale i tak się urywaly, później rozwiercanie śrub a obudowa to aluminium, makabra. Radość tylko że webasto działa. Błędy pokasowane

7429f34183443da0med.jpg

486fb5fe0b40ed0dmed.jpg

afb29787e87a0502med.jpg

b79c3ff1d813ae35med.jpg

876b39f4db461835med.jpg876b39f4db461835med.jpg