Skocz do zawartości

F11 Otwieranie samej klapy bagaznika

ameba01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie otoz staram sie zmienić by po kliknieciu na pilocie otwieranie tylniej klapy nie otwierał mi calego auta a tylko klape. Niby instrukcja mowi ze jest taka opcja (zalezne od kraju) a ja u siebie nie moge tego znaleźć w ustawieniach mam opcje ze albo klapa i drzwi albo szyba i drzwi opcji sama klapa albo same okno nie ma :(. Sprawdzalem tez bimmercode czy da soe zaprogramować ale nie maja tej opcji no moze w expert mode ale ja ekspertem nie jestem ;)

Jakies sugestie gdzie i jak to mozna zmienic?

Zauwazylem ze jak zresetuje profil wowczas otwieranie bagaznika otwiera szybe a ten 3ci guzik na pilocie otwiera tylko klape bagaznika- jakakolwiek zmina w IDrive wiaze sie z tym ze moge tylko otwierac klape z wszystkimi drzwiami. Czy musse zmienic kodowanie regionu na np europe zeby moc otwierac

tylko klape?

Na jakims angielskim forum znalazlem temat w ktorym ktos pisal ze mial ten sam problem. Po kontakcie z aso dowiedzial sie ze dzieje sie tak w celu unikniecie zamkniecia kluczykow wewnatrz samochodu i ze nie da sie tego rozwiazac kodowaniem (co podejrzewam nie jest prawda). No ale wychodzi na to ze niby tak ma byc.

Hymm wytlumaczenie nie mija sie z prawda jako ze w E46 tak zrobilem tzn otworzylem bagaznik polozylem kluczyki i pach klapa zamknieta a ja z glupia mina stoje obok auta ;) dobrze ze to byl sklep 5min drogi od domu. Nauczylem sie wtedy jednakze teraz mam aplikacje i zdalne otwieranie auta w takim wypadku. Wiadomo mozna ze jak zasiegu nie bedzie itd itd jednak lubilem to rozwiazanie ze nie musze ryglowac po zamknieciu.

Coz zostaje mi wycieczka do ASO i proba perzekonania ich ze do zycia mi to niezbedne.