Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

W końcu zmieniłem e36 i dorobiłem się wymarzonego e39 m52b28TU, no dobra prawie na M5 mnie jeszcze nie stać.... Autko jest z 2000 roku i biedna na lift się nie załapała.

Do rzeczy... Auto jest od Jankesów z za oceanu, wszystko pięknie wszystko fajnie, na wstępie zrobiłem remont silnika bo uwalona była panewka... Nowe tłoki, wał, pierścienie, panewki, wałki, i wszystkie uszczelnienia.

Teraz co jakiś czas wywala błędy komputera(średnio co 3 dni po skasowaniu), po w pięciu w tester wali "Błąd aktywacji mapy chłodzenia 7B: to ustaliłem, że wina termostatu, a dokładnie grzałki w nim się znajdującej.

Wywala też błąd "Wiarygodność biegu jałowego" - nie mam pojęcia dlaczego ale podczas zatrzymywania skrzynia potrafi zadusić silnik do 500 obrotów zanim rozepnie bieg (tu potrzebuje waszej wiedzy)

I jeszcze jedna rzecz. Po lewej stronie silnika jest taki okrągły pizdygun, normalnie w tym miejscu jest zaślepka, a co te amerykańce to ja nie wiem, i nie mogę dojść czym to ustrojstwo jest? Jakiś EGR czy inne badziewie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Drugi to pewnie krokowiec, podepnij się inpa i będzie jasność. Zrób foto tego cuda pod maską.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Myślisz, że to wina krokowca? Normalnie silnik chodzi, nie faluje, trzyma obroty +/- 700, tylko w tej jednej sytuacji tak się dzieje.

A to jest to ustrojstwo:

88d99ad5f579.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trudno powiedzieć po tym opisie, skojarzyło mi się z krokowcem, sprawdź błąd w inpa i będzie wiadomo. Na zdjęciu widać zawór egr, pewnie w vin masz euro 4.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.