Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Jakie maci emapy do Navi w g30. Mi cały czas pokazuje, że nie ma nowszej wersji niż 2019-2. Wydaje mi się, że powinna być już dostępna 2019-3... Jak to jest u Was?

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Logujesz się do strony ConnectedDrive

Sterowanie / wybierasz Aktualizacja Nawigacji

Ręczna aktualizacja nawigacji

Instalujesz program Update Manager

Pobierasz mapę dla twojego samochodu

Program wrzuca ją na pamięć USB (min 32 GB) EDIT 64 GB!!

Wkładasz pamięć do wejścia w podłokietniku

Samochód sam odczytuje USB i na ekranie informuje o postępie instalacji

Trwa ze 30-40 min, ale samochód nie musi być cały czas uruchomiony.

Edytowane przez speedofsound
Opublikowano

tez zaktualizowałem pendrivem mimmo ze na portalu connected mam napisane ze mam wykupiona i aktywna usluge automatycznego aktualizowania map przez wbudowana karte sim w aucie

niestey chyba to nie dziala

Opublikowano

Prośba o pomoc. Po ściągnięciu map nie mogę skopiować na USB 64 MB, tak aby przerzucić do samochodu ponieważ pojawia się komunikat "wybrany folder nie nadaje się do wypakowywania danych kartograficznych .Wybierz inny folder do wypakowania danych kartograficznych. (UNZIP0077)" Wcześniej nie miałem takiego problemu z aktualizacją.

A.

Opublikowano

Prośba o pomoc. Po ściągnięciu map nie mogę skopiować na USB 64 MB, tak aby przerzucić do samochodu ponieważ pojawia się komunikat "wybrany folder nie nadaje się do wypakowywania danych kartograficznych .Wybierz inny folder do wypakowania danych kartograficznych. (UNZIP0077)" Wcześniej nie miałem takiego problemu z aktualizacją.

A.

Sorry oczywiście 64GB

Opublikowano

Musisz sformatować nośnik na FAT32 lub NTFS.

Pomimo ze przed wgraniem prosi o stworzenie folderu z nazwa to nie musisz tego robić (wybierasz dysk i klikasz rozpakuj)

Opublikowano
Witam, Ile u Was zajęła aktualizacja po podłączeniu USB z pobraną (i rozpakowaną) aktualizacją w aucie? Kilka postów wyżej ktoś pisał o 30-40 minutach. Podłączyłem dziś rano, zapytał się, czy ma aktualizować - potwierdziłem i zaczął odliczać od 0% postęp aktualizacji. Po minucie wróciłem do menu nawigacji, a tam brak normalna mapa (brak okna z procentowym postępem aktualizacji). I teraz najciekawsze: w informacji o wersji mam już 2019-3... Możliwe to? ;)
Opublikowano
Witam, Ile u Was zajęła aktualizacja po podłączeniu USB z pobraną (i rozpakowaną) aktualizacją w aucie? Kilka postów wyżej ktoś pisał o 30-40 minutach. Podłączyłem dziś rano, zapytał się, czy ma aktualizować - potwierdziłem i zaczął odliczać od 0% postęp aktualizacji. Po minucie wróciłem do menu nawigacji, a tam brak normalna mapa (brak okna z procentowym postępem aktualizacji). I teraz najciekawsze: w informacji o wersji mam już 2019-3... Możliwe to? ;)

Wersja mapy zmienia się już po rozpoczęciu aktualizacji. Stan aktualizacji % jest widoczny gdzieś w opcjach.

Opublikowano

w widoku mapy klikasz przycisk opcje i tam jest postęp procentowy

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Faktycznie wieczorem po wejściu do auta system dokończył aktualizację (zatrzymała się rano na 50 paru %).

Zapytam przy okazji o jeszcze jedną kwestię: czy ten sam dysk USB, którym wczoraj zaktualizowałem nawigację w G30, mogę wykorzystać do aktualizacji w F48? Wydaje mi się, że gdzieś czytałem o konieczności każdorazowego ściągnięcia aktualizacji do kolejnego pojazdu (inny VIN), ale nie jestem pewien na 100%.

Opublikowano
Taka informacja byla po zgraniu i rozpakowaniu map na usb. Sadze ze VIN musi sie zgadzac inaczej nie odpali aktualizacja. Spróbowac mozesz. Na pewno nic nie popsujesz :norty:
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. Faktycznie wieczorem po wejściu do auta system dokończył aktualizację (zatrzymała się rano na 50 paru %).

Zapytam przy okazji o jeszcze jedną kwestię: czy ten sam dysk USB, którym wczoraj zaktualizowałem nawigację w G30, mogę wykorzystać do aktualizacji w F48? Wydaje mi się, że gdzieś czytałem o konieczności każdorazowego ściągnięcia aktualizacji do kolejnego pojazdu (inny VIN), ale nie jestem pewien na 100%.

jeśli nie masz dożywotniego odbokowania aktualizacji to chyba musisz pod to drugie auto pobrac

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam czy Do G30 mapę można wgrywać ściągnięta przez kogoś do różnych aut?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, cocaadamwp.pl napisał(a):

Witam czy Do G30 mapę można wgrywać ściągnięta przez kogoś do różnych aut?

Ogolnie rzecz biorac mapa jest uniwersalna (pod dana jednostke) W samej G30 sa 4 rodzaje nawigacji - tak mi sie wydaje - więc zależy czy te 'inne' - róźne auta, mają ta sama nawigacje co Ty.

Druga rzecz - to licencje - FSC - kody aktywacyjne. Jak jestes w abonamencie, albo masz dozywotnia licencje to tak, po prostu podpinasz pena i sie instaluje.

Opublikowano

Mam g30. Mogę odpłatnie zrobić aktualizację ale mnie to nie urzeka. Z tego co pamietam podaje się z auta jakiś numer aktualnej wersji mapy i odpłatnie ściąga na kompa zainstalowaną aplikacją mapę i potem wgrywa na pena i do auta. Może ktoś ma aktualną mapę od g30 przedlift 2017? Jakie parametry muszę podać?