Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Forumowiczów. Jakiś czas temu kupiłem BMW E46 2.0 diesel 150km. Przez jakieś dwa miesiące wszystko było git. Normalnie odpalała bez żadnych problemów. Ale przyszedł taki dzień ze wsiadłem do auta przekręciłem kluczyk w stacyjce, kontrolki się zapaliły, a jak już postanowiłem ja odpalić to odcięło prąd całkowicie i nie mogłem nic zrobić... nawet jej zamknąć... minęło jakieś 10-15minut i prąd wrócił... masakra... miał ktoś już taki problem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zaglądałeś do klem akumulatora?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Mechanik mi je czyścił bo byłem już u niego z tym problemem i po wyczyszczeniu podłączył ja tez pod kompa... na końcu tylko powiedział ze błędy jakieś były drobne ale je usunął i powinno być git... co prawda było ale przez może tydzień...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakieś błędy powiadasz? :roll: po to one są żeby je interpretować a nie tylko kasować :duh:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
przyszedł taki dzień ze wsiadłem do auta przekręciłem kluczyk w stacyjce, kontrolki się zapaliły, a jak już postanowiłem ja odpalić to odcięło prąd całkowicie i nie mogłem nic zrobić... nawet jej zamknąć... minęło jakieś 10-15minut i prąd wrócił... masakra... miał ktoś już taki problem?

Z opisu wyglądało by że rozładował się akumulator.

Teraz pytanie :

1. czy niema ładowania ?

2. Czy aku nie trzyma ?

3. Coś "zjada" prąd

4.Zaśniedziałe połączenia elektryczne (+) (-)

5. kombinacja problemów.

Ad.1. Jak jest słabe ładowanie to pomimo doładowania prostownikiem i tak problem powróci.

Ad.2. Jak jest słaby aku to jeżdżąc codziennie wszystko gra ale jak auto nie jeździ to aku się sam rozładuje.

Ad.3. Podobnie jak w Ad.2

Zaczął bym od przeczyszczenia, dokręcenia połączeń elektrycznych.

Test sprawności akumulatora. Można to zrobić za darmo lub małą opłatą w punkcie gdzie sprzedają akumulatory. Wcześniej zapytać.

Ładowanie można sprawdzić starą metodą za pomocą woltomierza.Są opisy.

Czy coś kradnie prąd to za pomocą Amperomierza. Są opisy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.