Skocz do zawartości

530D ospała skrzynia przy gwałtownym przyspieszaniu

Fuser

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Podczas normalnej jazdy wszystko jest super, natomiast jak zmieniam pas i bardziej obniżę prawy sandał to czasem mam wrażenie, że auto się przez chwilę zastanawia i dziwi czego ja w ogóle od niego chcę :shock: Może zredukować bieg ? A może jednak ten będzie dobry ? Nie, chyba jednak zredukuję ! Właściwie to ciężko na żądanie zasymulować tę sytuację, bo zwykle pojawia się wtedy gdy potrzebuję szybko uciec z danego miejsca. Nie sa to jakieś mega lagi, ale tak z 1-2s będzie.

Pytanie czy ten typ tak ma, bo może się czepiam zupełnie niepotrzebnie ?

• Zasłużeni forumowicze
Zrób kick'a to będzie wiedział czego chcesz :wink: tu jest tylko 5 przełożeń i lekkie wciśnięcie gazu powoduje po prostu przyspieszanie, ale bez redukcji. Możesz nauczyć skrzynię szybszych redukcji, należy skasować jej adaptacje i przyczuczyć pod to co oczekujesz, ale cudów nie będzie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze

No tak, w końcu redukuje, bo jak nie chce jechać to odruchowo wciskam mocniej tylko ja niekoniecznie chciałbym, żeby redukował.

Teraz tak się zastanawiam, że może to nie jest problem ze skrzynią. Po prostu mam wrażenie jakby reakcja na gaz była czasami trochę zbyt wolna. Poprawiło się po odłączeniu EGR'a, bo na dole był całkiem zmulony, ale jeszcze czegoś mu brakuje. Może regulator podciśnienia na turbinie. Będę obserwował. :) Zerknę na live'a na doładowaniu, w wolnej chwili.

Filtr powietrza wymieniony 6kkm temu.

• Zasłużeni forumowicze
Zamień przetwornik sterujący turbiną z tym od egr, sprawdź przewody podciśnienia, jak są stare to wymień na silikonowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Kickdown ustawiony jest tak, ze jak wcisniesz pedal gazu do okreslonego polozenia, to nastepuje redukcja biegu iauto dostaje kopa.

I wlasnie chodzi o ten ruch pedalu gazu...

jesli bedzie za slaby (malo stanowczy) to auto przez chwile "sie zastanawia".