Skocz do zawartości

E46 320D przed lift 136km nagle padła turbina i bardzo kopci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kupiłem dziś e46 z 2000 roku z 2 litrowym dieslem 320d, na oględzinach wszystko spoko, najmniejszych problemów, zajechałem do swojej miejscowości, w drodze po przejechaniu 60 km od zakupu wyskoczyła mi kontrolka od płynu chłodniczego, od razu pojechałem na stację, kupiłem płyn chłodniczy i już miałem go dolewać ale kontrolka w tym czasie zgasła, nie przejąłem się tym i pojechałem dalej. Podczas większej prędkości nagle turbina zaczęła wydawać bardzo dziwne, głośne i nieprzyjemne dla ucha dźwięki, zaniepokoiło mnie to więc zjechałem na najbliższy parking na stacji, dałem mu pochodzić chwilę na biegu jałowym, otworzyłem maskę i zgasiłem samochód. Po ponownym odpaleniu dziwne dźwięki minęły, wszystko było okej, do póki nie ruszyłem. Potem poczułem, że samochód w ogóle nie ma mocy, ledwo szedł, turbina padła i już nawet się nie włączała. Do domu miałem kawałek więc ruszyłem, żeby dojechać. Pod domem stanąłem, zgasiłem samochód, gdy z niego wysiadłem to zobaczyłem potężne chmary dymu, cały samochód i jego okolice były zadymione na biało, gorzej niż z komina. Zastanawiam się o co dokładnie chodzi, co może być przyczyną, wcześniej jeździłem hondą i to moja pierwsza przygoda z bmw, w internecie nic ciekawego nie znalazłem więc proszę o pomoc co to może być. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dym rozumiem z wydechu? Turbina puściła olej w wydech, do wymiany/regeneracji, tzw. peszek zaraz po kupnie..sprzedawca prywatny czy handlarz?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jak to prywatny, oczywiście że handlarz! Złodzieje holerni oszuści. Dym z wydechu, kopcił strasznie mocno, po otworzeniu drzwi nic nie było widać... Na fakturze zaniżył cenę o 3000zł, teraz mówi że nie odda pieniędzy, może mi dać 200zł na nową turbinę, gość jest śmieszny a zarazem bezczelny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nauczyciel się ze nigdy nie zabiła się ceny na umowie lub fakturze bo w razie czego dostaniecie tyle ile napisaliscie. W razie zwrotu handlarz zarobi

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kwot na fakturze nie obniża się, szczególnie od handlarza, ponieważ mógłbyś zwrócić auto a tak masz problem niestety.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.