Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc, mianowicie. od jakiegoś tygodnia mam problemy z odpaleniem auta. Dokładnie miesiąc temu wymieniałem olej i wszystkie filtry w aucie, do zeszłego tygodnia wszystko było ok, aż pewnego dnia odpalam samochód a on dość długo kręci, po czym odpala, błędu żadnego nie wywalił i chodzi równo. po zgaszeniu i odpaleniu odpala normalnie. wystarczy że godzine postoi i znów to samo, do tego jak wrzuce odrazu D lub R to gaśnie, chyba że odrazu puszcze hamulec. Na kompie u mechanika nie ma żadnego błędu, postawiliśmy na wadliwy filtr paliwa, wymieniliśmy na bosha i jest to samo. Dodam jeszcze że przy pierwszej wymianie filtra dość długo mielił rozrusznikiem mimo że pompowaliśmy kilka razy włączając zapłon, ale odpalił i przez 3 tygodnie było ok. Ma ktoś może jakiś pomysł gdzie by szukać przyczyny lub miał ktoś podobny przypadek? Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Opublikowano
dzisiaj od rana praktycznie autem nie idzie ruszyc. nie dosyc ze ledwo co odpala to jeszcze jak odpali i nawet chwile pochodzi i wrzuce bieg czy to d czy r auto sie momentalnie dusi.
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam udało ci się rozwiązać problem? U mnie dzieje się podobnie czasami długo kręci aż nie wyłącze rozrusznika za drugim klikiem odpala normalnie.. Na obd wyskoczył mi błąd DTC 249300